Rauma antaa jäähallilla kolmansia koronarokotuksia ilman ajanvarausta – etenkin immuunipuutteisten suositellaan hyödyntävän tilaisuuksia - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Rauma antaa jäähallilla kolmansia koronarokotuksia ilman ajanvarausta – etenkin immuunipuutteisten suositellaan hyödyntävän tilaisuuksia

Hallilla jaetaan kolmatta koronarokotetta henkilöille, joilla toisesta rokotuksesta on kulunut riittävän pitkä aika.

Rauman Äijänsuon jäähallissa järjestetään tammikuussa kolme non-stop rokotustilaisuutta, jossa jaetaan kolmansia koronarokotteita.

20.12.2021 15:55

Rauma

Rauman terveyspalvelut järjestää Rauman jäähallilla kolme koronarokotustilaisuutta 5.–7. tammikuuta 2022. Tilaisuuksissa annetaan vain koronarokotteen kolmansia annoksia.

Kolmannen rokotteen voivat hakea henkilöt, jotka ovat siihen oikeutettuja ja joiden kakkosrokotuksesta on kuulunut vaadittava aika.

"Kakkosrokotuksen antamisajankohta tarkistetaan kolmannen rokotuksen yhteydessä. Rokotusta ei anneta, mikäli vaadittu aikamääre ei täyty”, ma. rokotuskoordinaattori Marja Lehtimäki kertoo Rauman kaupungin tiedotteessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta rokotusta, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokote voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokotetta voidaan antaa 4–6 kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta.

Jäähallin rokotustilaisuuksiin ei tarvitse varata aikaa. Rokotuksiin jonotetaan ulkona, ja tilaisuuksissa noudatetaan tarkkoja turvajärjestelyjä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

"Infektioturvallisuuteen liittyvät varotoimet ovat käytössä kaikissa rokotuksen vaiheissa, ja tilaisuuksissa ohjeistetaan myös rokotukselle tulijoita”, Marja Lehtimäki sanoo.

Rokotustilaisuuksiin osallistuvia pyydetään käyttämään omaa kasvomaskia. Maskia tulee käyttää ulkona odottaessa sisäänpääsyä. Kahden metrin turvavälejä on noudatettava myös jonottaessa.

"Tiedotamme tilaisuuksista ja saapumisohjeista tarkemmin lähempänä ajankohtaa”, Lehtimäki lisää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut