Koronapassi laajaan käyttöön Rauman kaupungin palvelu- ja yleisötiloissa

Poikkeuksena vain lakisääteisten palvelujen käyttö ja tilat.

Tapahtumiin ja kulttuuritiloihin on Raumalla perjantaista 10. joulukuuta alkaen pääsy vain voimassa olevalla koronapassilla. Kuvassa Rauma-sali, jossa kaupunginvaltuusto on pitänyt koronakaudella istuntojaan.

10.12.2021 16:07

Rauma

Koronapassi otetaan Raumalla perjantaista 10. joulukuuta alkaen laajaan käyttöön kaupungin terveysviranomaisten päätöksellä.

Passivaatimus perustuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksiin koronaepidemian ajankohtaisesta rajoittamisesta sekä tartuntatautilain säädöksiin. Päätös koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja.

Terveyspalvelujen tiedotteen mukaan päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja.

Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön alueellisesti tai toiminnallisesti rajattu ulkotila.

Koronapassi otetaan käyttöön valtaosassa kaupungin palveluita, osassa asiakastiloja ja kaupungin järjestämissä yleisötilaisuuksissa. Esimerkiksi sisäliikuntapaikat, kulttuuritilat ja kaupungin museot ottavat koronapassin käyttöön.

Tilojen käyttöä koskeva määräys koskee myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei kuitenkaan estä harrastamista, vaan toimintaa voi edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä, esimerkiksi rajoittamalla vanhempien oleskelua lasten harrastustiloissa.

Seurakäytössä jokaisen seuran velvollisuus on huolehtia, että heidän vuoroilleen saapuvilla toimijoilla ja yli 16-vuotiailla harrastajilla on koronapassi.

Koronapassia ei voida käyttää sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia. Tämän vuoksi esimerkiksi kirjastojen ja nuorisopalvelujen tiloissa koronapassia ei edellytetä.

Poikkeuksena ovat mainituissa tiloissa järjestettävät yli 20 hengen yleisötilaisuudet. Näissä tilaisuuksissa passia edellytetään kaikilta yli 16-vuotiailta. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta.

Kirjaston ja nuorisopalvelujen järjestämissä tilaisuuksissa tilojen henkilökunta tarkistaa koronapassit. Kaikissa kaupungin ulosvuokratuissa tiloissa järjestäjät vastaavat koronapassien tarkistamisesta.

Koronapassin käyttöönoton lisäksi Rauma huolehtii siitä, että asiakas- ja yleisötiloissa noudatetaan yleisiä hygieniavaatimuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut