Koronatodistusten pyynnöt ovat ruuhkauttaneet Porin perusturvan puhelimet ja terveysasemien palvelupisteet - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Koronatodistusten pyynnöt ovat ruuhkauttaneet Porin perusturvan puhelimet ja terveysasemien palvelupisteet

EU:n koronatodistuksen saa on nopeimmin Omakannasta.

Kuvituskuva.

24.11. 22:06

Merikarvia, Pori, Ulvila

Porin perusturvan puhelimet ja terveysasemien palvelupisteet ovat ruuhkautuneet pahoin koronatodistusten pyynnöistä, kertoo perusturva tiedotteessaan.

Perusturvasta toivotaankin, että ihmiset hankkisivat koronatodistuksensa Omakannasta, mistä sen saa nopeimmin. Jos se ei ole mahdollista, pyydetään todistus tilamaan sähköpostilla.

Maanantaina voimaan tulleista määräyksistä kokoontumisrajoituksiin johtuen jonoa on tällä hetkellä paljon. Sähköpostipyyntöä tehdessä pyydetään huomioimaan, että todistuksen saamiseen menee noin seitsemän päivää.

Perusturvassa suunnitellaan myös omaa valintaa koronapassi-asialle koronarokotusten ajanvarausnumeroon.

EU:n koronatodistuksen saa saadusta koronarokotuksesta, viimeisimmän koronavirustestin tuloksesta tai sairastetusta COVID19-virusinfektiosta. Todistuksen voi esittää mobiililaitteelta tai tulostaa paperille. Läheiset voivat auttaa esimerkiksi ikäihmisiä Omakannan käytössä, kunhan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne löytyy.

Todistuksen saa noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

2. Vasemman reunan valikosta löytyy kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.

3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa rokotustodistus (pdf)". Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Pdf-tiedoston voit myös tulostaa paperille.

Jos Omakannan käyttäminen ei ole mahdollista, ole yhteydessä Porin perusturvan koronatodistusten sähköpostiosoitteeseen: koronarokotustodistus@porinperusturva.fi.

Sähköpostiin tulee kirjoittaa todistuksen tarvitsevan henkilön täydellinen nimi, syntymäaika, osoite ja puhelinnumero. Kirjoita myös ajankohta, jolloin todistusta tarvitaan. Sähköpostia voi lähettää myös omaisen puolesta.

Kun todistus on tulostettu, siitä ilmoitetaan asiakkaalle ja sen voi noutaa asiakaspalvelupisteestä Porista, Maantiekatu 31.

Sähköpostiviesti on ensisijainen yhteydenottoväline. Jos sähköisen palvelun käyttö ei ole mahdollista, perusturvasta neuvotaan olemaan yhteydessä koronarokotusten ajanvarauspuhelinnumeroon 02 623 4360 arkisin kello 8–14.

Koronarokotusten ajanvarausnumeroon on valmisteilla oma valinta koronapassi-asialle. Tästä tiedotetaan ensi viikon alussa.

Jos olet jo ottanut yhteyttä koronatodistuksen vuoksi Porin perusturvaan, niin uutta yhteydenottoa ei pidä tehdä, se ruuhkauttaa palvelua entisestään.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut