Katso STM:n ja THL:n koronaviruskatsaus suorana lähetyksenä - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Rokotuksissa tuli 80 prosenttia täyteen, miten tästä eteen­päin? Katso tilannekatsaus suorana noin kello 10

Tilannekatsauksessa ovat mukana STM:n johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja strategiajohtaja Pasi Pohjola sekä THL:n ylilääkäri Otto Helve.

Viikko sitten torstaina pidetyssä tilannekatsauksessa olivat mukana STM:n johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja THL:n ylilääkäri Otto Helve.

11.11. 9:57

Tänään torstaina järjestetään jälleen koronatilannekatsaus, jossa sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertovat tuoreita tietoja muun muassa rokotustilanteesta.

Näytämme noin kello 10:ltä alkavan tilaisuuden suorana.

Luvassa on ennakkotietojen mukaan ainakin koronavirustilanteen epidemiologinen arvio Suomessa ja kansainvälisesti.

Tilannekatsauksessa ovat tällä kertaa mukana johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä, ylilääkäri Otto Helve THL:stä ja strategiajohtaja Pasi Pohjola STM:stä.

Keskiviikkona Suomessa saavutettiin valtakunnallinen 80 prosentin rokotuskattavuus vähintään 12-vuotiaiden keskuudessa, mutta tämä yksin ei hallituksen mukaan riitä epidemian kääntämiseen laskusuuntaan.

Torstaiaamupäivän tilaisuudessa kuullaankin mahdollisesti terveysviran­omaisten näkemyksiä siitä, miten rokotuskattavuutta edelleen nostetaan.

Keskiviikkona pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi, että hallitus haluaa nostaa rokotekattavuuden 90 prosenttiin tai sen ylikin, mutta kyse ei ole kiveen­hakatusta tavoitteesta, kuten ei ollut aiempi 80 prosentin tavoitekaan.

Pääministeri myös kertoi, että nykyisiä ravintolarajoituksia jatketaan, koska tauti leviää huolestuttavasti varsinkin rokottamattomien keskuudessa.

Hallitus valmistelee lisäksi koronapassin laajentamista työpaikoille, mutta aikataulu ei ole vielä selvillä ja myös päätöksien oikeudellinen pohja on tutkittava.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut