Kiuru: Euroopan lääkevirasto saattaa lähiaikoina suosittaa myyntilupaa 5–11-vuotiaiden koronarokotteille ja Suomessa on syytä varautua tähän - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Kiuru: Euroopan lääkevirasto saattaa lähiaikoina suosittaa myyntilupaa 5–11-vuotiaiden koronarokotteille ja Suomessa on syytä varautua tähän

Krista Kiuru kehottaa suomalaisia varautumaan alle 12-vuotiaiden koronarokotuksiin. Kuva eduskunnan kyselytunnilta torstailta.

30.10. 8:26

Helsinki

Euroopan lääkevirasto (EMA) saattaa päätyä lähiaikoina suosittamaan myyntilupaa 5–11-vuotiaiden rokotteille koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan, kertoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) STT:lle. Kiuru pitää aiheellisena, että myös Suomessa varaudutaan tähän.

Hän kehottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) asiantuntijoita valmistautumaan siihen, että myös Suomessa on olemassa kansalliset suositukset asiassa.

Lisäksi Kiurun mielestä on tärkeää, että Suomessa varaudutaan myös mahdollisimman nopeasti hankkimaan lisää rokotteita, jos rokotusten piiriin tulevien määrää laajennetaan.

"Oma viestini on, että jäämme tarkkailemaan, antavatko eurooppalaiset asiantuntijat mahdollisuuden alle 12-vuotiaille lapsille saada rokotuksia. Jos näin tapahtuu ja myyntilupa tulee, myös kansallisten asiantuntijoiden ja viranomaisten on varauduttava tähän jo hyvissä ajoin ja varmistettava, että emme jää tilanteeseen, jossa kansallisia suosituksia jäädään odottamaan liian pitkäksi aikaa”, Kiuru sanoi.

Hänen mielestään esimerkiksi suosituksiin kolmansien rokotusten aloittamisesta meni Suomessa liian kauan. Kiuru kertoo hoputtaneensa asiassa, sillä riski rokotesuojan hiipumiseen on otettava vakavasti riskiryhmien ja iäkkäiden osalta.

Perjantaina Yhdysvalloissa lääkeyhtiö Pfizerin koronavirusrokote hyväksyttiin käyttöön myös 5–11-vuotiaille lapsille.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut