Raumalla korona-altistumisia Raumanmeren peruskoululla sekä pesäpallojoukkueessa - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Raumalla korona-altistumisia Raumanmeren peruskoululla sekä pesäpallojoukkueessa

Kaikki altistuneet asetetaan 14 päiväksi karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä laskien.

Raumanmeren koulu.

21.5. 14:48

Rauma

Rauman terveyspalvelut on saanut torstai-illan sekä perjantaipäivän aikana tiedot koronatartunnoista Raumanmeren koulun oppilaalla sekä Feran B-tyttöjen pesäpallojoukkueessa, Rauman kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Koulun oppilas on ollut koulussa tartuttavuusaikana maanantaina 17.5. ja tiistaina 18.5. Koulutartuntaan liittyen on altistunut yksi toinen oppilas.

Terveysviranomaiset eivät ole katsoneet koulun muiden oppilaiden altistuneen tartunnalle, mutta testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä. Pesäpallojoukkueessa altistuneita on 25.

Kaikille kaksi viikkoa karanteenia

Kaikki altistuneet asetetaan 14 päiväksi karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä laskien. Terveysviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin viimeistään perjantain aikana, tiedotteessa sanotaan.

Kaikki karanteeniin asetetut tullaan testaamaan, mutta negatiivinen testitulos ei lyhennä karanteenin kestoa.

Koulu järjestää karanteeniin määrätyille oppilaille etäopetuksen. Muiden oppilaiden ja henkilökunnan osalta koulutyö jatkuu normaalisti.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: