39 karanteeniin – perhepiiristä saatu koronatartunta aiheuttanut altistuksia Kyläsaaren koulussa

Tartuntatautiviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin viikonlopun aikana.

Kyläsaaren koulussa Porissa on todettu koronaa. Kuvituskuva, ei liity tapaukseen.

14.3.2021 17:19

Pori

Porin Kyläsaaren koulun oppilaalla on todettu koronainfektio, kertoo Porin kaupunki tiedotteessa sunnuntaina.

Porin perusturvan mukaan sairastuneen tartunnan lähde on perhepiiristä.

Infektiolle altistumisia on tapahtunut koulun ensimmäisellä luokalla ja iltapäiväkerhossa. Karanteeniin on asetettu yhteensä 33 oppilasta ja lisäksi kuusi koulun henkilökunnan edustajaa.

Kyläsaaren koulun aiemmasta altistustilanteesta karanteenissa olleet kaksi koululuokkaa pääsevät palaamaan lähiopetukseen ensi viikolla.

Oppilaiden vanhempia on informoitu tilanteesta ja opetuksen järjestämisestä koulun Wilma-viestillä, tiedotteessa sanotaan.

Tartuntatautiviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin viikonlopun aikana. Altistuneet asetetaan 14 päivän karanteeniin viimeisestä altistumisesta lähtien.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut