THL suosittelemassa hallitukselle, että ainakin osassa Suomea siirrytään koronarajoituksissa tasolle 2 – Satakunta todennäköisesti mukana - Koronavirus - Satakunnan Kansa

THL suosittelemassa hallitukselle, että ainakin osassa Suomea siirrytään koronarajoituksissa tasolle 2 – Satakunta todennäköisesti mukana

STT:n mukaan hallitus on siirtymässä tasolle 2 koko maassa. Ylen lähteiden mukaan taas tasolle 2 siirtyisivät ensin vain Uusimaa ja Satakunta.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta kertoi, että arvio tarvittavista toimista annetaan sosiaali- ja terveysministeriölle keskiviikkona.

23.2. 18:21

STT:n tietojen mukaan hallitus tekee keskiviikkona päätöksen siirtymisestä koronastrategian mukaiselle tasolle kaksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittaa tätä.

Syynä kiristyville koronarajoituksille on paheneva tautitilanne.

Yle puolestaan uutisoi aiemmin tiistaina, että tasolle 2 siirryttäisiin vain osittain ja ensin vuorossa olisivat Uusimaa ja Satakunta

Hallituksen viisikko kokoontui pohtimaan asiaa tiistai-illan aikana ja hallitus kokonaisuudessaan neuvottelee asiasta keskiviikkona.

Uudenmaan ja Satakunnan lisäksi tiettävästi myös Lapin tilanne huolettaa hallitusta. Tilanne on pahempi kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää. Lapissa vierailevien, toisilta alueilta kotoisin olevien matkailijoiden tartunnat eivät näy Lapin tilastoissa.

THL antaa lausunnon

Ei ole vielä tiedossa, mitä kaikkia lisärajoituksia THL:n ja STM:n esitys tasolle kaksi siirtymisestä käytännössä tarkoittaisi.

THL:n pääjohtajan Markku Tervahaudan mukaan ministeriö on pyytänyt THL:ltä arviota tilanteesta. THL antaa asiasta lausunnon, jonka jälkeen ministeriö tekee hallitukselle esityksen.

– Meillä on luonnostelu nyt loppusuoralla, STM tarvitsee keskiviikkona epidemiologisen näkemyksen. Siitä syntyy meidän näkemys, mitä alueita vai koko maatako tämän sitten pitäisi koskea, Tervahauta kertoi tiistaina.

Tervahaudan mukaan on ”aika selvää”, että Helsingin ja Uudenmaan alue täyttää tiukemman koronastrategian kriteerit.

– On mahdollista, että muutakin tulee, Tervahauta sanoo.

STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila puolestaan kuvasi mahdollisia lisärajoituksia Ylen A-studiossa maanantaina näin:

– Kakkostasolle siirtyminen käytännössä tarkoittaisi sitä, että leviämisvaiheen kaikki toimenpiteet otettaisiin käyttöön. Kaiken kaikkiaan siihen tuli melkoinen määrä uusia toimenpiteitä. Siellä on nyt mahdollista sulkea myös elinkeinoharjoittamista, yksityisen toiminnan tiloja, kuntosaleja, kauppakeskusten yleisiä tiloja ynnä muuta. Samaten liikennevälineissä rajoittaa matkustajamääriä, Varhila sanoi.

Varsinaiset päätökset rajoituksista tehdään alueittain.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos