Marin hallituksen suoriutumisesta viime keväänä: Suomi oli oikea-aikaisesti liikkeellä - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Marin hallituksen suoriutumisesta viime keväänä: Suomi oli oikea-aikaisesti liikkeellä

Pääministerin mukaan hallinnossa on kuitenkin paljon kehitettävää kriisijohtamisen näkökulmasta.

Pääministeri Sanna Marin puhui lyhyesti medialle saapuessaan hallituksen neuvotteluihin Säätytaloon.

4.2.2021 10:32

Helsinki

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomi oli oikea-aikaisesti liikkeellä koronarajoitusten kanssa viime keväänä koronapandemian alkuvaiheissa.

– Mehän otimme jo aika voimakkaita rajoitustoimia keväällä käyttöön ennen kuin meillä oli esimerkiksi ensimmäistäkään kuolemantapausta todettu, Marin sanoi toimittajille saapuessaan hallituksen neuvotteluihin Säätytalolle.

– Mielestäni Suomi teki oikea-aikaisia päätöksiä ja me olemme tähän mennessä selviytyneet kriisistä kohtuullisesti, Marin jatkoi.

Marinin mukaan Suomen kriisijohtamisessa on kuitenkin edelleen parantamisen varaa.

– Ylipäätänsä hallinnossa on paljon kehitettävää, että tulevaisuudessa olisimme entistä paremmin varautuneita tämänkaltaisiin tai erilaisiin kriiseihin, Marin sanoi.

Hallitus käsittelee neuvotteluissaan tänään muun muassa konsulttiyhtiö Deloitten tekemää selvitystä Suomen kriisijohtamisesta viime vuoden keväällä.

Deloitten selvityksen ohella hallitus keskustelee muun muassa maatalouden ulkomaisten kausityöntekijöiden Suomeen tulemisesta ja siihen liittyvistä terveysturvallisuuskysymyksistä. Marinin mukaan asiaan liittyvistä päätöksistä tiedotetaan neuvottelujen jälkeen.

Marinin mukaan kausityöntekijöihin liittyvistä kysymyksistä ei ole erimielisyyttä hallituksen sisällä.

– Uskoisin, että aika nopeasti saamme tämän kokonaisuuden käsiteltyä, Marin sanoi.

Rajoilla järjestettävät pakolliset koronatestaukset eivät ole Marinin mukaan tänään hallituksen asialistalla. Hänen mukaansa asiasta on olemassa jo poliittinen sopu ja esitystä asiasta viimeistellään eduskunnalle annettavaksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut