Pieksämäen taimitarhan tartuntaryppäässä altistuneita yli 120 – kolmasosa yli 60:stä tartunnan saaneesta on sairastanut taudin aiemmin - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Pieksämäen taimitarhan tartuntaryppäässä altistuneita yli 120 – kolmasosa yli 60:stä tartunnan saaneesta on sairastanut taudin aiemmin

Jatkotestauksia tehdään ensi viikon alussa.

13.11.2020 17:51

Helsinki/Pieksämäki

Pieksämäellä todetussa suuressa koronaviruksen tartuntaryppäässä on noin 120–150 altistunutta, kertoi Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä perjantaina. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

–  Kaikki selkeät kontaktit on pystytty asettamaan karanteeniin. Tämän ryppään osalta on pystytty estämään se, ettei tule jatkotartuntoja enää, Seppälä kertoi STT:lle.

Pieksämäellä Partaharjun puutarhan lähes 200 ihmisen joukkotestauksessa raportoitiin torstaina yhteensä 64 uutta koronavirustartuntaa. Aiemmin tällä viikolla taimitarhan tautiryppäästä todettiin kuusi tartuntaa, minkä takia Essote päätti järjestää suuren joukkotestauksen.

Jatkotestauksia negatiivisen tuloksen saaneille ja altistuneille tehdään Seppälän mukaan ensi viikon alussa.

Oireet ovat lieviä isolla osalla

Isolla osalla koronatartunnan saaneista on tällä hetkellä lieviä oireita. Valtaosa on oireettomia, Essote kertoo.

Seppälän mukaan arviolta noin kolmasosa 64:stä tartunnan saaneesta oli sairastanut taudin jo aiemmin viimeisen kuukauden aikana. Näillä ihmisillä korona oli oireeton tai lieväoireinen, Seppälä selventää.

Essote tiedottaa, että viimeisen viikon aikana myös muut ihmiset ovat voineet altistua koronalle useissa paikoissa Pieksämäellä, varsinkin ruokakaupoissa. Lisäksi virukselle on voinut altistua sunnuntaina Pieksämäen ortodoksisessa kirkossa kello 10–12.

Partaharjun puutarha on Seppälän mukaan toiminut tilanteessa vastuullisesti eikä tartuntojen leviämisen estämiseksi olisi voinut toimia eri tavalla.

Työntekijöistä suurin osa on yrittäjän mukaan Puolasta ja Ukrainasta.

Suomessa neljä uutta koronakuolemaa

Perjantaina Suomessa raportoitiin neljästä uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapausta, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 369.

Sairaalahoidossa on nyt 73 ihmistä, joista tehohoidossa on 15.

Uusia koronatartuntoja raportoitiin perjantaina 316. Kahden viimeisen viikon aikana on raportoitu 2  948 tartuntaa. Luku on 171 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 2  777 koronatartuntaa.

Hyvinkäällä kouluissa joukkoaltistumisia

Hyvinkään kouluissa on tällä viikolla todettu useita korona-altistumisia. Altistumisia on ollut Härkävehmaan, Martin, Paavolan ja Puolimatkan kouluilla, kertoi Hyvinkään kaupunki tiedotteessa perjantaina.

Eri kouluista on tällä haavaa noin 150 oppilasta opetuksessa poikkeusjärjestelyin. Hyvinkään kouluissa on perusopetuksessa yhteensä 4  800 oppilasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut