Raumalla uusi suositus – kasvomaskit terveyspalveluissa yli 15-vuotiaille

Kuvituskuva.

11.11.2020 16:48

Rauma

Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala suosittelee kasvomaskin käyttöä Satasairaalan alueellisen suosituksen mukaisesti potilaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi sekä Rauman hyvän koronavirustilanteen säilyttämiseksi.

Kasvomaskisuositus tulee voimaan 13. marraskuuta alkaen ja koskee yli 15-vuotiaita.

Suositus koskee sairaanhoidollisia palveluita, kuten kiirevastaanotolla, lääkärien ja hoitajien vastaanotoilla, suun terveydenhuollon yksiköissä sekä päihdeklinikalla asioivia yli 15-vuotiaita henkilöitä ja heidän saattajiaan. Myös kahden metrin turvavälejä tulee noudattaa.

Rauman terveyspalvelujen yksiköissä 13.11. alkaen noudatettavat ohjeet:

–  Käytä käsihuuhdetta aina, kun saavut yksikköön ja poistut sieltä.

–  Suosittelemme, että käytät kasvomaskia, kun tulet potilaaksi, saattajaksi tai vierailijaksi potilasosastoille. Käytä kasvomaskia aina, kun se on mahdollista sovitulla käynnillä, tutkimuksessa tai kun tulet toimenpiteeseen.

–  On toivottavaa, että käytät omaa suun ja nenän peittävää kasvomaskia. Tarvittaessa saat kertakäyttöisen suojuksen yksiköstä. Yksiköstä poistuttaessa maski hävitetään ovien läheisyydessä oleviin kannellisiin roska-astioihin.

– Suositus ei koske terveyspalvelujen osastoilla sisällä olevia potilaita, sillä heidän tilanteensa on tutkittu ja turvavälit pystytään säilyttämään osastoilla. Jos potilas kuitenkin liikkuu itsenäisesti osastolla tai sen ulkopuolella, maskin käyttöä suositellaan.

Ota yhteyttä terveyspalvelujen henkilökuntaan, jos ennen suunniteltua käyntiä tai sen aikana:

– Sinulla on koronavirusinfektioon viittaavia oireita, kuten hengitystieoireet, kuumeilu, ripuli, makuaistin tai hajuaistin häiriö.

– Sinut on määrätty koronavirustartunnan vuoksi eristykseen.

– Sinut on määrätty koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin.

–  Puhelimesi koronasovellus eli koronavilkku on hälyttänyt.

Tärkeitä epidemian leviämistä rajoittavia keinoja ovat hyvä käsihygienia ja oikea yskimistekniikka. Myös turvavälien noudattaminen ja kontaktien vähentäminen estävät koronaviruksen leviämistä.

Jos turvavälejä ei pysty säilyttämään, tulee käyttää kasvomaskia. Lievästikin sairaana on hakeuduttava koronatestiin, ja testitulosta odottaessa on pysyttävä kotona.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut