Rauma lieventää koronakauden vierailurajoituksia - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Rauma lieventää koronakauden vierailurajoituksia vanhusten asumispalveluissa – tapaamiset asuinhuoneissa mahdollisia

Vierailut asuinhuoneissa ovat mahdollisia torstaista 24. syyskuuta lukien. Vierailuista on sovittava etukäteen ja kerralla sallitaan kaksi vierasta asianmukaisissa suojavarusteissa. Kuvituskuva.

23.9.2020 16:42

Rauma

Rauman kaupungin vanhusten asumispalveluyksiköiden asukkaiden oireettomien omaisten on jatkossa mahdollista tavata läheisiään asukkaiden omissa huoneissa.

Järjestely on mahdollista koronaepidemiatilanteen ollessa vakaa. Tapaamisia asukashuoneissa voidaan järjestää torstaista 24. syyskuuta alkaen.

Asukkaan luona voi vierailla korkeintaan kaksi läheistä kerrallaan. Tapaamisen aikana vierailijoiden tulee noudattaa tarkasti henkilökunnalta saamaansa ohjeistusta. Vierailuissa tarvittavat suojavarusteet saa asumispalvelun yksikön henkilökunnalta.

Vierailijalla ei saa olla minkäänlaisia hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta.

Vierailut sovittava etukäteen

Tapaamisen ajankohdasta on sovittava puhelimitse etukäteen, jotta henkilökunta pystyy vastaanottamaan ja ohjeistamaan vierailijoita.

Vierailijan tulee odottaa tapaamista yksikön ulkopuolella, josta hoitohenkilökunta ottaa hänet vastaan ja ohjeistaa suojaimien käytössä. Vierailijan nimi ja asuinpaikkakunta kirjataan yksikössä ylös mahdollista taudinjäljitystä varten.

Tapaamiset ulkona ovat myös edelleen mahdollisia. Ulkovierailuista tulee ilmoittaa yksikköön etukäteen, jotta asukasta voidaan avustaa pukeutumaan sään mukaisesti.

Ulkotapaamisten aikana on huolehdittava vähintään 1,5 metrin turvaetäisyydestä vanhukseen. Jos se ei ole mahdollista esimerkiksi pyörätuolin työntämisen vuoksi, vierailijan on käytettävä kasvomaskia koko tapaamisen ajan.

Rauman kaupunki seuraa tiivisti koronatilanteen muutoksia ja reagoi niihin tilanteen mukaisesti. Mikäli tartuntojen määrä alueella kääntyy nousuun, toimintayksikössä ilmenee koronavirustartunta tai epäily tartunnasta, vierailuja koskevia rajoituksia tiukennetaan.

Lisätietoja tapaamisista ja tapaamisajoista saa vanhusten asumispalveluyksiköiden henkilökunnalta

Ikäihmisten päivätoiminta myös käyntiin

Rauman kaupungin vanhuspalvelut käynnistää jälleen ikäihmisten päivätoiminnan. Päivätoiminta jouduttiin sulkemaan keväällä koronaepidemian vuoksi. Toiminta on tarkoitus käynnistää porrastetusti syys-lokakuun vaihteessa. Epidemiatilanne on Raumalla tällä hetkellä rauhallinen, ja toimintaa sopeutetaan, jos tilanne muuttuu.

– Tiloja ja toimintatapoja on muokattu korona-epidemia huomioiden, jotta toiminta olisi asiakkaille mahdollisimman turvallista, palvelupäällikkö Arja Kumpulainen toteaa kaupungin tiedotteessa.

Päivätoimintatilat sijaitsevat entisen Marttilanmäen palvelukeskuksen kiinteistössä, osoitteessa Koilahdentie 256. Kiinteistössä toimii myös lyhytaikaishoidon yksikkö.

Päivätoiminta jatkuu kahdessa ryhmässä, joissa molemmissa on kerrallaan kuusi asiakasta. Ryhmät toimivat erillään toisistaan ja omissa tiloissaan. Myös kuljetus on järjestetty ryhmäkohtaisesti.

Toistaiseksi asiakkaiden on mahdollista osallistua joka toinen viikko, jotta toimintaa voidaan tarjota mahdollisimman monelle asiakkaalle.

Ryhmäkokojen rajallisuuden vuoksi osa asiakkaista on jouduttu rajaamaan toiminnan ulkopuolelle. Päivätoimintaan osallistuminen ei ole mahdollista, mikäli asiakkaalla on säännöllinen lyhytaikaishoidon jaksotus, jos asiakkaan on mahdollista osallistua muuhun säännölliseen toimintaan, tai asiakkaan terveydentila ei salli päivätoimintaan osallistumista turvallisesti.

–  Osallistua voi vain oireettomana ja päivän aikana noudatetaan hygieniasuositusten mukaisia suojautumisohjeita. Ryhmäkuljetuksissa käytetään suunenäsuojusta, kertoo päivätoiminnan palveluesimies Silja Itkonen.

Päivätoiminnan työntekijät ottavat ennen toiminnan aloittamista yhteyttä asiakkaisiin puhelimitse. Puhelun yhteydessä päivitetään mahdollisesti muuttuneet asiakastiedot, selvitetään päivätoimintakuljetuksen tarve sekä sovitaan tarkemmin aloittamisen ja kuljetuksen aikatauluista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: