Satasairaalassa vuodeosastolla yksi uusi koronapotilas – Varmistettuja tartuntoja 50, valtaosa potilaista lieväoireisia - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Satasairaalassa vuodeosastolla yksi uusi koronapotilas – Varmistettuja tartuntoja 50, valtaosa potilaista lieväoireisia

Hengityssuojain. Kuvituskuva.­

20.4.2020 22:04

Satasairaalan hoidossa on yksi uusi potilas, infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo tiedotteessa.

Potilas tuli suorana siirtona ulkomailta, eikä Satakunnassa ole siihen liittyen altistuneita.

Kaksi potilasta on edelleen tehohoidossa. On tyypillistä, että tehohoitoon johtaneen covid-infektion hoitoajat ovat melko pitkiä.

Avohuollosta ei ole toistaiseksi löytynyt varmistettuja tapauksia, vaikka kontaktiselvittelyissä on viikonlopun tilanteen kartoittamiseksi Raumalla otettu erittäin paljon näytteitä. Yhtään vakavaa sairastapausta ei ole selvittelyyn liittyen todettu. Viikonlopun tapaukset eivät liity aiemmin todettuihin.

Laboratoriovarmistettuja löydöksiä on Satakunnassa nyt kaikkiaan 50. Valtaosa potilaista on ollut lieväoireisia ja on hoitunut kotonaan. Edelleen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, tartuntaketjut ovat olleet jäljitettävissä ja todennäköinen tartunnanlähde on liittynyt matkailuun. Noin viidessä tapauksessa tällaista yhteyttä ei ole löytynyt.

Jos epäilet COVID-infektiota, ota puhelimitse yhteyttä ensisijaisesti omaan terveyskeskukseesi tai oireiden niin vaatiessa Satasairaalan päivystykseen. Työterveysasiakkaita palvelevat myös yksityiset näytteenottopisteet.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?