Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, Satakunnan koronatilanne pysynyt samana kohta kaksi viikkoa

Yhteensä vahvistettuja tartuntoja on todettu 7 253.

Mäkilän leipomossa noudatetaan valtion säätämiä koronarajoitteita.­

5.7.2020 12:49

Helsinki

Suomessa on todettu vuorokauden aikana viisi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Näistä kaksi on todettu Helsingissä, yksi Turussa, yksi Espoossa ja yksi Loviisassa.

Tartuntoja on vahvistettu Suomessa nyt yhteensä 7  253.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu 329. Sairaalahoidossa oli perjantaina 20 koronavirustartunnan saanutta potilasta, joista yksikään ei ollut tehohoidossa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Tartuntojen taso suhteellisen vakaa

Todettujen uusien koronatartuntojen määrä on koko lailla samalla tasolla kuin viimeisten kahden viikon aikana. Lähiviikkojen korkein tartuntalukema kirjattiin viime keskiviikkona, jolloin ilmoitettiin 22 uudesta tartunnasta. Sen jälkeen todettujen tapausten määrät ovat pysyneet yksinumeroisissa luvuissa.

Koronatapausten ilmaantuvuudessa kaksi aluetta nousee selvästi ylitse muiden. Eniten koronatapauksia suhteessa väestöön on havaittu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueilla.

Husin alueella on todettu 315 ja Länsi-Pohjan alueella 247 tapausta sataatuhatta asukasta kohden. Muilla alueilla vastaava lukema on alle sadan. Koronatartuntojen ilmaantuvuus on ollut vähäisintä Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa.

Satakunnassa on todettu 60 koronatartuntaa eli 27,7 tapausta sataatuhatta asukasta kohden. Viimeisin koronaviruksen aiheuttama covid-19-infektio todettiin Satakunnassa tiistaina 23. kesäkuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?