Kaupungilta nuhteita koronaohjeiden noudattamisesta Raumalla - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Kaupungilta nuhteita Raumalla – nuhaisia lapsia tuotu päivähoitoon

Päiväkodeista on Raumalla tullut viestejä koronakurin löystymisestä. Kuvituskuva.­

22.10.2020 17:24

Rauma

Rauman kaupunki muistuttaa päivähoitoikäisten lasten ja koululaisten vanhempia koronasäännöksistä ja niiden noudattamisesta. Kaupungin päiväkodeista on kerrottu tapauksista, että nuhaisia lapsia on tuotu päivähoitoon ja esiopetukseen.

Kaupunki muistuttaa perheitä siitä, että koronavirusepidemian aikana lapset käyvät koulua ja viedään päiväkotiin terveinä. Mikäli lapsella on koronavirukseen sopivia oireita, hän ei saa mennä päiväkotiin tai kouluun.

– Jos lapsella on flunssaa tai nuhaa, hänen on parempi jäädä kotiin. Rauman varhaiskasvatuksessa suhtaudumme tänä kriittisenä aikana lasten oireisiin tarkasti. Haluamme tehdä kaikkemme, jotta Rauman koronatilanne pysyisi jatkossakin hallinnassa, varhaiskasvatusjohtaja Päivi Tiesmaa sanoo kaupungin tiedotteessa.

Kouluikäinen lapsi tulee viedä koronatestiin aina, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirustartunnan oireita. Alle kouluikäisen lapsen lieviä oireita voi seurata kotona pari päivää kotona ennen testaamista.

Rauman varhaiskasvatuksen nettisivuilta löytyy linkkejä muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen valtakunnallisiin ajantasaisiin koronaohjeisiin.

– Olemme tiedottaneet perheille ohjeistuksista ja tuoneet tiedon mahdollisimman helposti saataville. Nyt pitää kuitenkin muistuttaa vanhempia tästä asiasta, koska päiväkodeistamme tulee sellaista viestiä, että nuhaisia lapsia tuodaan päivähoitoon ja varhaiskasvatukseen, Tiesmaa kertoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?