Rauma avasi nettipalvelun koronaoireiden arviointiin - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Rauma avasi nettipalvelun koronaoireiden arviointiin

Rauman kaupungin terveyspalveluissa avataan erityinen hoitolinja hengitystieoireita poteville. Pandemiapoliklinikalle hakeudutaan aina ajanvarauksella.

1.4.2020 12:45

Rauma

Mahdollisen koronavirus Covid19 -tartunnan oireiden itsearviointiin on avattu Rauman kaupungin terveyspalveluissa omaolo.fi -palvelu. Verkkopalvelun tuella voi arvioida muidenkin sairauksien oireistoja ja saada opastusta hoitoon hakeutumisesta.

Palvelussa voi oirearvion täyttää joko nimettömänä tai tunnistautuneena. Palvelu on käytettävissä ympäri vuorokauden

Tunnistautuneelle käyttäjälle palvelu tarjoaa kansallisen ohjauksen lisäksi myös Rauman terveyspalveluiden paikallisen palveluohjauksen sekä sähköisen asiointimahdollisuuden terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Omaolo-palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Oirearvion voi täyttää nimettömänä tai palveluun tunnistautuneena. Nimettömänä täytettynä oirearviopalvelu tarjoaa yleisen kansallisen toimintasuosituksen, mutta tiedot eivät tallennu Omaoloon, eikä arvion tuloksia voida lähettää terveydenhuollon ammattilaiselle.

Rauman kaupungin terveyspalveluissa kiireellisen ja kiireettömän vastaanoton sairaanhoitajat käsittelevät yhteydenottoja joka päivä klo 7.30–21.30. Tavoitteena on vastata yhteydenottoihin Omaolon kautta tunnin kuluessa.

Mikäli klo 21.30–7.30 välisenä aikana oirearvion perusteella todetaan oireiden vaativan päivystyksellistä hoitoa, palvelu mahdollistaa oirearvion tulosten lähettämisen Omaolon kautta Satasairaalan yhteispäivystykseen.

Ammattilaisen yhteydenotto ja kannanotto ovat luettavissa Omaolo-palvelun Kommentit-osiosta. Omiin Omaolo-palvelun tietoihin kirjattu sähköpostiosoite mahdollistaa ilmoituksen saamisen, kun ammattilainen on vastannut yhteydenottoon.

Omaolon avulla käyttäjä voi arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Palvelussa arvioitavia terveysongelmia ovat alaselkäkipu tai -vamma, hengitystietulehdus, virtsatietulehdus, polven oire tai vamma, yskä, korvan kipu tai lukkoisuus, kurkkukipu tai nieluoire, olkapään kipu, jäykkyys tai vamma, ripuli, peräaukon seudun oire, päänsärky, närästys, silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus, seksitautiepäily sekä yleinen oirekysely. Lisäksi käytössä on myös koronavirustaudin oirearvio.

Rauman terveyspalvelujen verkkosivut ja linkki Omaolo.fi -palveluun löytyvät täältä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: