Rauma aloittaa puhelinsoittokampanjan – ikäihmisten vointi ja palvelutarve koronaeristyksessä selvitetään

Kaupunki kysyy puhelimitse yli 70-vuotiaiden raumalaisten arjesta ja selviytymisestä korona-ajan rajoituksista. Soitot alkavat pääsiäispyhien jälkeen.

9.4.2020 13:10

Rauma

Rauman kaupunki haluaa varmistaa ikäihmisten arjen sujumisen korona-aikana soittamalla kaikille niille 70 vuotta täyttäneille raumalaisille, jotka eivät ole säännöllisten kotihoidon palveluiden tai tehostetun palveluasumisen piirissä.

Jos taloudessa on useampi 70 vuotta täyttänyt, pyritään soittamaan vain toiselle henkilölle. Tarkoituksena on varmistaa, että kotona asuvat ikääntyneet saavat tarvitsemaansa apua, tukea ja ohjausta koronaepidemian aikana.

Puhelulla tiedustellaan sitä, miten ikääntyneet ovat korona-aikana ryhtyneet hoitamaan kauppa-, apteekki- ja pankkiasioitaan ja missä heillä on nyt tai mahdollisesti jatkossa avun tarvetta.

Kyselyssä kartoitetaan omais- ja läheispiirin mahdollisuuksia olla apuna ja tukena sekä annetaan tarvittavaa ohjausta ja neuvontaa. Selviytymistä ja avuntarvetta poikkeustilan jatkuessa pyritään myös kartoittamaan.

Rauman kaupungilta soittavat eivät tiedustele pankkitilien numeroita, tunnuksia tai salasanoja eivätkä utele rahavaroista. Sellaisia tietoja ei pidä antaa kenellekään ulkopuoliselle.

Soittokampanja alkaa viikolla 16 ja ne ajoittuvat arkipäiviin klo 8–16 väliseen aikaan. Soittajat ovat pääasiassa vanhuspalvelujen työntekijöitä, joilla on pääosin 044-403 ja 044-793 -alkuisia puhelinnumeroita. Puhelua varten ikäihmisen on hyvä varata puhelimen viereen kynä ja paperia.

Mikäli 70 vuotta täyttäneellä on salainen puhelinnumero tai hän käyttää soitonestoja, ei hänelle voida soittaa. Mikäli näillä ikäihmisillä on vaikeuksia hoitaa kodin ulkopuolista asiointia tai on muita ongelmia arjen sujumisessa, yhteyttä voi ottaa +70-vuotiaiden palvelupuhelimeen puh. 044 403 5555.

Koronaan tai kotona pärjäämiseen liittyvissä asioissa tärkeitä puhelinnumeroita ovat seuraavat:

•Rauman +70 palvelupuhelin 044 403 5555 vastaa seuraavasti: maanantaista torstaihin klo 8–16 ja perjantaisin klo 8–15.

•Terveysasioissa palvelee joka päivä klo 9–15 Rauman koronapuhelin 044 403 5234.

•Valtakunnallinen Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelin 09 2525 0111 on auki ympäri vuorokauden.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut