Läheiset pääsevät vierailemaan potilaiden luona Satasairaalassa – rajoituksia lievennetään hyvän koronavirustilanteen vuoksi

Koronavirustiedote ilmestyi Satasairaalan oveen maaliskuussa. Nyt voidaan taas alkaa höllentää rajoituksia.

1.6.2020 18:48

Pori

Satasairaala purkaa asteittain sairaalavierailuja koskevia, koronavirusepidemian vuoksi käyttöön otettuja rajoituksia. Se on mahdollista, koska Satakunnassa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja yli kuukauteen.

Terveet, oireettomat läheiset voivat vierailla rajoitetusti tapaamassa sairaalahoidossa olevia potilaita. Vierailijoiden määrä rajataan kolmeen läheiseen.

Vierailijoiden tulee ilmoittautua yksiköiden kansliassa ja sopia vierailusta henkilökunnan kanssa. Samalla henkilökunta antaa ohjeita käsihuuhteen ja mahdollisesti tarvittavien suojaimien käytössä.

Jos potilas on yli 70-vuotias tai immuunipuutteinen, vierailijat käyttävät visiiriä tai kirurgista suunenäsuojusta vierailun aikana.

Potilaan kanssa vastaanotolle voi tulla yksi läheinen saattaja, mikäli potilas sitä toivoo tai se on potilaan hoidon kannalta tärkeää.

Vierailut tai saattaminen eivät ole sallittuja, jos on lieviäkin tartuntataudin oireita, kuten kuumetta, yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, ripulia, haju- tai makuaistin muutoksia.

Uusi ohjeistus on jo voimassa.

Satasairaalan tiedotteessa muistutetaan, että koronavirusepidemian tilanne voi muuttua nopeasti. Sen vuoksi on tärkeää noudattaa yleisiä hygieniaohjeita ja testata aktiivisesti tautiepäilyjä. Sairaalan toimintaan liittyviä rajoituksia voidaan lisätä, jos tartuntojen määrä kääntyy kasvuun.

Samalla infektioyksikkö toteaa, että se jatkaa tiedottamista tilanteesta vasta, kun uusia tapauksia todetaan Satakunnassa. Toistaiseksi viimeinen covid-19-diagnoosi on tehty Satakunnassa 29. huhtikuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut