Pori avaa koronatuen porilaisille yksinyrittäjille - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Porilaisten yksinyrittäjien sähköinen tukihaku on avattu

9.4.2020 13:36 | Päivitetty 14.4.2020 17:00

Pori

Porilaisten yksinyrittäjien koronatukihaku on avautunut.

Koronakriisistä selviämiseen tarkoitetun tuen suuruus on 2 000 euroa. Se myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta aiheutuvien menojen kattamiseen. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot.

Yksinyrittäjäavustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että yrityksen merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja alentunut liikevaihto johtuvat koronaepidemiasta. Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.–31.8.2020 välillä.

– Tuki on määräaikainen ja voimassa vain pandemiasta johtuvan akuutin maksuvalmiuskriisin hoitamiseksi, toteaa toimialajohtaja Lauri Kilkku.

Tukea haetaan sähköistä tunnistautumista edellyttävän verkkolomakkeen kautta, johon pääset tästä linkistä. Lisätietoa porilaisten yksinyrittäjien tukihausta sekä sen vaatimuksista on koottu Porin kaupungin verkkosivuille.

Suomen kunnat voivat nyt hakea tuen myöntämiseen työ- ja elinkeinoministeriöstä valtionavustusta. Hallitus suuntaa tukiin yhteensä 250 miljoonaa euroa. Ministeriö myöntää rahoituksen kunnille laskennallisena osuutena siinä suhteessa, kuin kunnissa on yksinyrittäjiä.

Uutista on päivitetty 14.4. kello 17: Lisätty tieto, että palvelu on avattu.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut