Satakunnassa todettiin taas uusi koronatartunta - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Satakunnassa todettiin jälleen uusi koronatartunta sunnuntaina – infektiota voi olla laajemminkin liikkeellä

Itä-Porin koronaklinikan pakkauksessa on kaikki tarvittava näytteen ottoon eli näytteenottotikku ja pakkaus näytteelle.

22.6.2020 15:51

Satakunta

Satakunnassa todettiin sunnuntaina illalla jälleen yksi uusi koronaviruksen aiheuttama COVID-infektio. Kuuden viikon tauon jälkeen maakunnassa on nyt vajaan parin viikon aikana todettu kuusi uutta tartuntaa.

Viimeisin tartunta on saatu Porin seudulla, mutta tartunnanlähdettä ei ole saatu selville erittäin tarkoista selvittelyistä huolimatta. Tartunnalle altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Kahden viikon aikana Porin seudulla on todettu yhteensä kolme ja Eurajoella yksi tapaus, jossa tartunnanlähde ei ole selvinnyt.

– Tämä tarkoittaa, että COVID-infektiota voi seudulla olla laajemminkin liikkeellä ja varotoimia on syytä edelleen noudattaa, muistuttaa infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä maanantaina iltapäivällä annetussa tiedotteessa.

Edelleen on siis tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja oikeasta yskimis- ja niistämistavasta. Väenkokouksia kannattaa välttää ja turvaväleistä huolehtia. Riskiryhmäläisiä tavattaessa on noudatettava varotoimia ja käytettävä suojaimia.

Kaikkiaan Satakunnassa on todettu 59 COVID-tapausta. Sairaalahoidossa ei ole nyt koronaviruspotilaita.

Maakunta on edelleen matalan ilmaantuvuuden aluetta. Esiintyvyys koko epidemian aikana Satakunnassa on 27 tapausta / 100 000 asukasta, kun pääkaupunkiseudulla luku on 311 / 100 000 asukasta kohden.

On kuitenkin erittäin tärkeää, että kaikki lievästikin oireilevat hakeutuvat testiin, Uusitalo-Seppälä muistuttaa tiedotteessa.

Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita, voit tehdä netissä oma olo -testin tai olla soittaa omaan terveyskeskukseen testiin pääsemiseksi.

Viikonloppuisin näytteitä otetaan myös Satasairaalan Drive in -pisteissä. Ennen hoitoon hakeutumista tulee soittaa numeroon 116 117 ohjeiden saamiseksi. Jos tarvitaan ambulanssia, soita 112.

Sairaalaan ja terveyskeskukseen hakeutuessa on muistettava varotoimet.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: