Satakunnasta raportoitiin ensimmäinen koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus – maakunnan viimeinen varmistettu covid-19-näyte otettu huhtikuussa

Satakunnassa on koronaviruksen suhteen odottava tunnelma. Valmistautumiseen on aikaa tämän hetken arvion mukaan viikko tai pari.

11.5.2020 14:10 | Päivitetty 11.5.2020 18:59

Ensimmäinen potilas on kuollut covid-19-viruksen aiheuttamaan infektioon Satakunnassa. Asian vahvistaa Satakunnan Kansalle Satasairaalan johtava ylilääkäri Sari Sjövall. Menehtynyt potilas oli hänen mukaansa sairaalahoidossa. Hänellä oli covid-19-taudille altistavia perussairauksia.

Yksityisyydensuojan turvaamiseksi Satasairaala ei anna valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti tarkempia tietoja tapauksesta.

Muuten Satakunnan koronatilanne on säilynyt hyvin rauhallisena. Viimeisin positiivisen covid-19-tuloksen antanut näyte otettiin 29. huhtikuuta eli viikonlopun aikana ei todettu uusia tapauksia.

Kaikkiaan Satakunnassa on varmistettu 53 koronavirustartuntaa. Heistä seitsemän on tarvinnut sairaalahoitoa ja kaksi tehohoitoa. Tehohoidossa olleet potilaat ovat olleet keski-ikäisiä miehiä.

Tällä hetkellä Satasairaalan osastoilla ei ole hoidossa yhtään potilasta covid-19-infektion vuoksi.

Viimeisen viikon aikana on otetu näytteitä keskimäärin noin 80 vuorokaudessa. Näytteitä otetaan edelleen herkästi, jos ihmisellä ilmenee koronavirusinfektioon viittaavia oireita.

Suomessa on raportoitu maanantai-iltapäivään mennessä 271:stä koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta. Testattuja Suomessa oli noin 123 300 ja koronavirustapauksia 5984. Osastohoidossa oli maanantaina 117 ja tehohoidossa 44 koronapotilasta.

THL:n perjantaina julkaisemien tietojen mukaan noin 90 prosenttia koronaviruksen aiheuttamaan infektioon menehtyneistä on ollut yli 70-vuotiaita. Tiedot perustuvat 211 kuolemantapaukseen, joista THL:n käytössä oli tarkat tiedot. Menehtyneiden mediaani-ikä oli 84 vuotta.

Noin 96 prosentilla menehtyneistä oli yksi vähintään yksi perussairaus, yleisimmin sydänsairaus tai diabetes. Lähes puolet kaikista koronaan liittyvistä kuolemantapauksista on sattunut sosiaalihuollon ympärivuorokautisissa yksiköissä.

Työikäisten kuolemantapaukset ovat THL:n mukaan hyvin harvinaisia. Lasten ja nuorten koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia ei ole todettu ollenkaan.

Päivitetty THL:n tuoreimmat tiedot kello 15.29 ja Satakunnan infektiotilanne kello 18.39,

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut