Myös aasialainen influenssa katkaisi koulutyön Satakunnassa, tosin vain päiviksi kerrallaan – taudin sairasti lähes kolmannes suomalaisista - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Myös aasialainen influenssa katkaisi koulutyön Satakunnassa, tosin vain päiviksi kerrallaan – taudin sairasti lähes kolmannes suomalaisista

Aasialaisen influenssan sanotaan tullee Suomeen vuonna 1957 partiolaisten mukana. Vahvistusta asialle ei kuitenkaan saatu. Satakunnassa aasialainen esiintyi pääosin lievänä. Tauti näkyi erityisesti koulujen arjessa.

Kolmipalstaiset otsikot aasialaisesta olivat poikkeuksia. Usein taudin leviämisestä ja kuolintapauksistakin kerrottiin yksipalstaisissa uutisissa. Tämä Satakunnan Kansan juttu julkaistiin 27. lokakuuta 1957.

22.3.2020 13:27

Sanomalehdet pitivät suomalaisia hyvin ajan tasalla, kun ilmeisesti Kiinan Mantšuriasta helmikuussa 1957 lähtöisin ollut, aasialaiseksi kutsuttu influenssa levisi maailmalla. Kesäkuussa tauti oli ehtinyt Yhdysvaltoihin ja kesän aikana siitä oli jo merkkejä Euroopassakin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut