Pori hankkii vanhuspalveluiden työntekijöille huivit - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Porissa vanhuspalveluiden työntekijät käyttävät huiveja asiakastapaamisissa – ”Huivi ei ole varsinaisesti suojain, mutta se estää hieman pisaratartuntoja”

Huivit hankitaan keskitetysti ja jaetaan työntekijöille keskiviikkona.

Kuvituskuva hengityssuojainta käyttävästä naisesta.­

24.3.2020 18:18 | Päivitetty 24.3.2020 18:34

Pori

Porin perusturva on ohjeistanut vanhuspalveluiden kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen yksiköiden työntekijöitä käyttämään kasvoillaan huivia suun ja nenän edessä asiakaskontakteissa.

Huivia käytettäisiin ainoastaan terveiden asiakkaiden kanssa asioitaessa. Perusturva on muistuttanut, ettei huivi ole varsinaisesti suojain, mutta se estää hieman pisaratartuntoja.

Työntekijöitä on kehotettu käyttämään omia huivejaan ennen kuin huivit saadaan hankittua keskitetysti. Tämän pitäisi tapahtua keskiviikkona.

Huivien hankinta johtuu varsinaisten kirurgisten suojusten pulasta. Varsinaisia suojuksia käytetään vain välttämättömissä tilanteissa.

Porin perusturvan vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula toivoo, että huivijärjestely jäisi toivottavasti väliaikaiseksi ratkaisuksi.

– Kokonaistilannetta helpottaa varmuusvarastojen avaaminen. Tosin ei ole tiedossa saadaanko hengityssuojaimia vielä perusturvan käyttöön.

– Nyt tehty ratkaisu koskee myös perusturvan käyttämiä yksityisiä palveluntarjoajia.

Se, ettei ratkaisuja tehty aiemmin, johtui Rehulan mukaan epidemian leviämisen aikana saaduista ristiriitaisista ohjeistuksista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?