Satakunnassa varmistui viikonloppuna kolme koronatartuntaa - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Rauman kolme tartuntaa ovat ainoat Satakunnassa viikonloppuna varmistuneet – yksi on altistunut ulkomailla

Teho-osastohoidossa on edelleen kaksi potilasta.

Kuvituskuva.

19.4.2020 20:16

Rauma

Viikonloppuna Satakunnassa on todettu kolme uutta varmistettua COVID-tartuntaa. Yksi niistä on johtanut varsin laajaan selvittelyyn ja siihen liittyen otetaan nyt runsaasti näytteitä. Tartunnan saanut ei tiettävästi liity aiemmin todettuihin tartuntoihin, vaan taustalla on kaukomatkailu.

Satasairaalassa osastohoidossa ei ole varmistettuja COVID-potilaita. Kaksi potilasta on edelleen tehohoidossa, toinen heistä on yhä hengityskoneessa.

Sairaalasta kerrotaan, että kummankin tila on vähitellen kohenemassa.

–  On tyypillistä, että tehohoitoon johtaneen COVID-infektion hoitoajat ovat melko pitkiä, Satasairaalan tiedotteessa kuvaillaan.

Laboratoriovarmistettuja löydöksiä on Satakunnassa nyt kaikkiaan 49. Valtaosa potilaista on ollut lieväoireisia ja on hoitunut kotonaan.

– Toivomme, että saamme jatkossa käyttöömme uuden digitaalisen apuvälineen COVID-tapausten hallinnoimiseen ja tartunnanjäljityksen helpottamiseen. Tällöin voisimme alueellisesti tuottaa parempaa tilannekuvaa ja kertoa myös parantuneista tapauksista reaaliaikaisesti samoin kuin otetuista näytemääristä.

Tilanne Satakunnassa on edelleen rauhallinen. Diagnostiikkaa on kehitetty ja nopeutettu ja näytteitä voidaan ottaa ympäri Satakuntaa.

Jos epäilet COVID-infektiota, ota puhelimitse yhteyttä ensisijaisesti omaan terveyskeskukseesi tai oireiden niin vaatiessa Satasairaalan päivystykseen. Työterveysasiakkaita palvelevat myös yksityiset näytteenottopisteet.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut