Esitys: Pori luopuu varhaiskasvatuksen maksuista poikkeustilan ajaksi - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Esitys: Pori luopuu varhaiskasvatuksen maksuista poikkeustilan ajaksi

Kun aamulla ja iltapäivällä kiireessä kohdataan päiväkodin eteisessä, moni kiitos jää sanomatta. Siispä kokosimme ne tähän juttuun.

20.3.2020 18:35

Pori

Porin kaupunginhallitus päättää seuraavassa kokouksessaan varhaiskasvatusmaksuista. Asiasta kerrotaan kaupungin lähettämässä tiedotteessa.

Esityksen mukaan kaikille Porin kaupungin varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajille tarjotaan mahdollisuus maksuttomuuteen 18.3.–13.4.2020 välisenä aikana.

Edellytyksenä maksuttomuudelle on, että lapsi on ollut poissa varhaiskasvatuksesta yhtäjaksoisesti vähintään kaksi viikkoa ja lapsen poissaolosta on etukäteen ilmoitettu lapsen päiväkotiryhmään tai perhepäivähoitajalle.

Myös iltapäivätoiminnan maksut ehdotetaan hyvitettäväksi vastaavalla tavalla.

Maan hallitus on kehottanut vanhempia olemaan viemättä lapsiaan päivähoitoon, jos vain pystyvät järjestämään asian.

Porissa on normaalisti varhaiskasvatuksen piirissä noin 2600 lasta, mutta koronaepidemian aikana luku on laskenut 600 lapseen.

Valtioneuvosto muutti perjantaina aikaisempaa linjaa koulujen sulkemisesta. Jatkossa perusopetuksen 1–3 -luokkien oppilaat voivat saada lähiopetusta. Muutos koskee kaikkiaan vajaata 3 000 oppilasta.

Porin kaupunki lähettää Wilman kautta lasten vanhemmille kyselyn siitä, että onko tarvetta lähiopetukselle.

Suositus on edelleenkin, että lapset pysyvät etäopetuksessa, jos vain suinkin mahdollista.

Kuluvalla viikolla lähiopetusta on järjestetty vain hyvin rajatulle joukolle lapsia. Porin yli 7 000 peruskoululaisesta on tällä viikolla ollut läsnä noin 140 lasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos