Yksinyrittäjien koronatuki haettavaksi – Raumalla jaossa 656 000 euroa

Rauman kaupunki käynnistää yksinyrittäjien tukihaun pääsiäispyhien jälkeen.

9.4.2020 21:42

Rauma

Raumalaiset yksinyrittäjät voivat kohta hakea Rauman kaupungilta tukea koronavirustilanteessa. Hakua, tarvittavia lomakkeita sekä tarkennettuja ohjeita valmistellaan parhaillaan.

Hallitus suuntaa tukiin yhteensä 250 miljoonaa euroa. Ministeriö myöntää rahoituksen kunnille laskennallisena osuutena siinä suhteessa, kun kunnassa on yksinyrittäjiä. Ensimmäisessä vaiheessa Rauman kaupungin osuus valtionosuudesta on noin 656 000 euroa.

Tavoitteena on, että tukien haku käynnistetään pääsiäisen jälkeen viikolla 16. Tukea voi hakea 30. syyskuuta 2020 saakka.

2000 euron suuruista avustusta voi hakea Rauman kaupungilta yksin taloudellista toimintaa harjoittava Raumalla toimiva päätoiminen yrittäjä. Toiminnan oikeudellisella muodolla ei ole merkitystä.

Avustuksen tarkoituksena on auttaa yksinyrittäjien toimintaa taloudellisesti pandemian aikana ja sen jälkeen. Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.–31.8.2020 välisenä aikana.

Yksinyrittäjäksi määritellään yrittäjä tai ammatinharjoittaja jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa. Tähän kuuluvat myös freelance-muotoiset yrittäjät.

Tuen ehtona on yrittäjän osoittama merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronavirustilanteen takia.

Lisätiedot ja tarkemmat hakukriteerit löytyvät Rauman kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.rauma.fi/yksinyrittajatuki.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut