Samkin opiskelijalla todettiin koronavirustartunta - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Samkin opiskelijalla todettiin koronavirustartunta – opiskeli kampuksella vielä viime viikolla, samoissa opetusryhmissä olleille henkilöille on ilmoitettu

Porin matkakeskus

20.3.2020 9:08

Yhdellä Samkin kansainvälisellä opiskelijalla on todettu koronavirustartunta.

Tartunta ilmeni vasta opiskelijan matkattua jo kotimaahansa. Henkilö on ilmoittanut tunteneensa tulleen sairastuneeksi kotimatkallaan.

Samkin rehtori Jari Multisilta kertoo, että tapaus on tullut hänen tietoonsa eilen. Opiskelija ilmoitti itse, että hänellä on todettu koronatartunta.

– Terveysviranomainen ei ole asiaa meille varmistanut, mutta opiskelija itse informoinut meitä tilanteesta.

Opiskelija on ollut viime viikolla kampuksella, ja Samkilta on lähetetty henkilökohtaisesti tieto ja ohjeistus asiasta niille henkilöille, jotka ovat olleet hänen kanssaan samoissa opetusryhmissä.

Muitakin altistuneita voi olla, koska koulussa elettiin viime viikolla vielä normaalia arkea. Etäopetukseen siirryttiin keskiviikkona 18.3.

– Emme tiedä, kuinka moni on mahdollisesti altistunut, eikä terveysviranomainen ole vaatinut tartuntaketjujen selvittämistä, Multisilta sanoo.

Samkissa seurataan jatkuvasti viranomaisohjeistusta asiasta sekä yleistä pandemiatilannetta. Tapaus on ensimmäinen Samkissa todettu koronatartunta, joka on tullut rehtorin tietoon.

– Opiskelijoiden ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus on Samkissa etusijalla. Terveydenhuollon ohjeistuksen mukaan kenellekään mahdollisesti altistuneista ei ole aiheutunut jatkotoimenpiteitä. Tärkein keino suojautua tartunnalta on edelleen hyvä käsihygienia, Multisilta toteaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: