Yksi uusi koronatartunta Raumalla - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Yksi uusi koronatartunta Raumalla – Satakunnan sairaanhoitopiiri ei vielä anna virallista etätyösuositusta

Uuden koronatapauksen tartunnanlähdettä ei ole voitu varmistaa.

Kuvituskuva.

14.8.2020 18:17 | Päivitetty 14.8.2020 18:52

Rauma

Raumalla todettiin torstaina yksi uusi koronatapaus. Sairastunut on lieväoireinen ja hänet on asetettu kotikaranteeniin, SataDiag tiedottaa.

Tartunnalle altistuneita on neljä, ja myös he ovat karanteenissa. Tartunnanlähdettä ei ole voitu varmistaa. Tartunta voi olla peräisin joko Satakunnasta tai Varsinais-Suomen alueelta.

Satakunnassa oli viikolla 31 eniten uusia covid-tapauksia väestöön suhteutettuna koko Suomessa. Tuolla viikolla maakunnassa todettiin kymmenen tapausta, jotka kuitenkin liittyivät suurelta osin tunnettuihin tartuntaketjuihin. Väestömäärään suhteutettuna ilmaantuvuus oli tuolla viikolla 4,5 tapausta 100 000 asukasta kohti.

Tapausmäärät ovat kuitenkin sen jälkeen laskeneet. Viikolla 32 tapauksia oli neljä, eli ilmaantuvuusluku oli noin 1,8. Kuluvalla viikolla tapauksia on todettu tähän mennessä kaksi, eikä toistaiseksi ole epäilyä ilmaantuvuuden kasvusta.

Satakunnassa ei ole tällä hetkellä covid-infektion vuoksi potilaita osasto- tai tehohoidossa. Satakunnan koronatestien määrät ovat maakunnassa valtakunnallisestikin korkealla tasolla. Viikon 32 positiivisten näytteiden osuus kaikista testituloksista oli vain 0,2 prosenttia. Koko Suomessa luku oli 0,3.

– Epidemian kulkua ajatellen Satakunnassa huolestuttavimpia ovat tapaukset ilman selvää tartunnanlähdettä. Näitä on todettu viimeisten viikkojen aikana erityisesti Rauman alueella, osastonylilääkäri Tuomas Nieminen kertoo tiedotteessa.

Näiden tapausten kokonaismäärä on Niemisen mukaan kuitenkin ollut vielä matala.

Etätyösuositusta ei anneta vielä Satakuntaan

Hallitus teki eilen päätöksen etätyösuosituksesta. Etätyötä suositeltiin Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Länsi-Pohjan alueella.

– Satakunnan osalta tilanne jäi hallituksen tiedotustilaisuudessa epäselväksi, koska Satakunnassa toivottiin myös tehtävän toimia covid-epidemian hillitsemiseksi, Nieminen sanoo tiedotteessa.

Vielä tällä hetkellä sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri ei anna Satakuntaan virallista etätyösuositusta. Epidemiatilannetta kuitenkin seurataan tarkasti, ja suositus voidaan tarvittaessa antaa nopeasti.

Vaikka etätyösuositusta ei vielä anneta, etätöiden tekeminen on järkevää, kun se on työn kannalta mahdollista. Etätyön mahdollistaminen on yksi niistä toimista, joilla koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä työpaikoilla.

Hengitystieinfektio-oireisen tulee välttää kontakteja negatiivisen testituloksen jälkeenkin

Epidemiatilanteen helpotettua turvaetäisyyksien pitäminen on selvästi vähentynyt julkisilla paikoilla. Tapa olisi kuitenkin omaksuttava uudelleen. Tapaamisia kannattaa järjestää ulkona aina kun mahdollista.

Jos oireet jatkuvat, hengitystieinfektio-oireisen tulee välttää lähikontakteja ulkopuolisten kanssa, vaikka koronatestin tulos olisi negatiivinen.

– Satakuntalaiset toimivat keväällä hienosti suosituksia noudattaen, ja epidemia saatiin rauhoittumaan. Toimikaamme vastaavalla tavalla myös nyt, kun epidemiatilanne näyttää pahenemisen merkkejä, Tuomas Nieminen sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: