Rauman sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Satu Helin sai koronavirustartunnan – tartuntaketjuja jäljitetään hallinnossa

Sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Satu Helin sai keskiviikkona koronavirustestistä varmennuksen tartunnastaan.

9.4.2020 18:45 | Päivitetty 9.4.2020 18:58

Rauma

Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Satu Helin on saanut koronavirustartunnan ja jäänyt sen seurauksena sairauslomalle. Hän on kotihoidossa ja kuvaa oloaan kohtuulliseksi.

Helin kertoo avoimesti oireidensa ilmaantuneen jo menneellä viikolla. Ne eivät olleet kovin ankaria, hän kuvailee. Helin kertoo arvioineensa, että särkylääkkeellä olo korjautuu, mutta tarkempi arvio oli toinen.

Koronatesti häneltä otettiin kuluvan viikon maanantaina ja positiivinen testitulos varmentui keskiviikkona. Hän työskenteli pääosin etätyönä vielä torstaihin saakka.

Tartunnan varmistuttua on Rauman sosiaali- ja terveystoimialan hallinnossa käynnistetty mahdollisten tartuntaketjujen jäljittäminen normaaliin tapaan. Sosiaali- ja terveysviraston johdon työ- ja toimistotilat ovat Rauman pääterveysaseman yhteydessä.

Rauman kaupungin tiedotteen mukaan karanteenipäätöksen on saanut 14 henkilöä.

Satu Helin on Rauman kaupungin johtoryhmässä ja työskentelee koronaepidemian torjunnan avainpaikalla. Helinin tartunnasta on tiedotettu myös Rauman kaupungin luottamushenkilöille ja kaupunginvaltuustolle.

– Lähimmät työkaverit ovat nyt karanteenissa ja seurannassa. Toivotaan parasta. Näin tässä voi käydä muillekin, sillä virus on pirullinen ja näkymätön, ja voi tulla suurimmalle osaa väestöä, hän kommentoi.

Helin toteaa viime aikojen olleen erittäin työntäyteisiä Rauman pandemia-johtoryhmässä eri alojen asiantuntijoiden ja viranhaltijoiden kanssa. Hallintoa ovat työllistäneet yhteydenpito sosiaali- ja terveysministeriöön, jatkuva ohjeistus- ja määräysvirta, sote-keskusvalmistelu ja erikoissairaanhoidon liikkeenluovutusvalmistelu sairaanhoitopiirin kanssa, Helin luettelee

– Palavereja on ollut paljon, isoja asioita on ollut paljon, mutta onneksi enin osa on hoidettu etäyhteyksillä, jotka ovat toimineet hyvin, Helin kertoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut