Porin kaupunki soittaa yli 70-vuotiaille asukkaille ja varmistaa, että kaikki on hyvin – Kaikkiaan heitä on noin 20 000

Kirjoittajat muistuttavat, että sodan jälkeen syntyneelle Ikäluokalle ja sitä vanhemmille hyvä hoito ei tarkoita etäpalveluita, eikä kauko-ohjattuja robotteja. Ihminen kaipaa henkilökohtaista hoivaa ja läsnäoloa.

3.4.2020 11:05 | Päivitetty 3.4.2020 15:51

Pori

Porin perusturva tekee soittokierroksen ikäihmisille. Näin toimimalla kaupunki haluaa varmistaa, että kaikki yli 70-vuotiaat saavat tarvitsemaansa apua koronaepidemian aikana.

Puheluiden aikana kysellään kuulumisia sekä annetaan ohjausta ja neuvontaa.

– Puheluiden tavoitteena on ensisijaisesti varmistaa, että kotona asuvilla ikääntyneillä on kaikki hyvin ja arki sujuu. Esimerkiksi Merikarvialla vastaavat soitot on jo tehty, ja nyt haluamme varmistaa myös Porissa ja Ulvilassa asuvien ikääntyneiden kotona pärjäämisen, vanhuspalveluiden päällikkö Tarja Hagback sanoo.

Hagback kertoo, että soitettavia senioreita on noin 20 000. Puhelun kestoa ei ole ennalta määritelty, vaan jokaisen kohdalla mennään tarpeen mukaan. Projektiin on valjastettu työntekijöitä muun muassa varhaiskasvatuspuolelta, missä työtä on tällä hetkellä vähemmän.

Puheluita ryhdytään soittamaan ensi viikolla arkipäivisin kello 8-16 välillä. Mikäli numero on salainen tai käytössä on soitonesto, puheluita ei voida hoitaa.

Puhelut tulevat 044 701 –alkuisista Porin kaupungin puhelinnumeroista. Puhelinnumeroissa ei ole käytössä vastaajapalvelua.

Porin perusturva avasi 18.3. ikäihmisten palveluneuvonnan puhelinnumeron, josta saa koronavirusepidemian aikana neuvontaa, ohjausta ja tarvittaessa apua esimerkiksi ateriapalveluiden, kauppapalveluiden ja kotihoidon järjestämiseen.

Ikäihmisten palvelunumero on 02 623 4466 ja se palvelee päivittäin klo 8-18. Palvelunumeroon voivat soittaa kaikki Porin, Ulvilan ja Merikarvian alueiden ikääntyneet asukkaat.

Mikäli asia koskee koronavirusepäilyä, tulee olla yhteydessä korona-neuvontapuhelimeen. Neuvontapuhelin on avoinna ma-su kello 8-16 ja puhelinnumero on 02 623 4333.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut