Yksi uusi varmennettu koronatapaus Satakunnassa – ei ole tavoitettu, ei tiedä sairastavansa covid-tautia - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Yksi uusi varmennettu koronatapaus Satakunnassa – ei ole tavoitettu, ei tiedä sairastavansa covid-tautia

Kaiken kaikkiaan Satakunnan epidemiatilanne on niin rauhallinen, että sairaala palauttaa normaalia ajanvaraukseen perustuvaa toimintaansa.

Suojakäsineitä kuluu, mutta Satasairaalassa epidemiatilanne on hallinnassa.­

14.4.2020 20:25 | Päivitetty 14.4.2020 20:32

Pori

Satakunnassa on tänään (14.4.) tullut ilmi yksi uusi varmistettu koronavirustapaus.

Potilas on hyväkuntoinen ja kotiutunut, mutta häntä ei ole toistaiseksi tavoitettu, koska hänelle ei löydy puhelintietoja. Potilas ei siis vielä tiedä, että hänellä on todettu koronavirus.

Häntä yritetään tavoittaa kaikin keinoin.

– Kyllä siellä sitten käy kunnan mobiilihoitajat kolkuttelemassa ovelle. Yritetään tänään, mutta viimeistään huomenna, infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo.

Kun henkilö tavoitetaan, voidaan aloittaa tartunnan jäljitys.

Laboratoriovarmistettuja koronatartuntoja on Satakunnassa nyt kaikkiaan 43.

Kaksi potilasta on edelleen tehohoidossa covid-infektion takia. Toinen potilas on hengityskoneessa, toinen tehostetussa tarkkailussa. Kummankin tila on vakaa.

Satasairaalan hengitystieoireisten päivystysosastolla ei ole tällä hetkellä hoidossa yhtään varmistettua koronatapausta.

Satasairaala palauttaa normaalia toimintaa

Sairaanhoitopiirin pandemiajohtoryhmässä päätettiin tänään lisätä ajanvaraukseen perustuvaa sairaalatoimintaa. Keskussairaala keskeytti kiireettömän hoidon maaliskuun lopussa.

– Se katsotaan nyt mahdolliseksi rauhallinen epidemiatilanne ja hyvä varautuminen huomioiden.

Mahdollisimman iso oso potilaskontakteista pyritään yhä hoitamaan etävastaanotoilla. Suunniteltuihin leikkauksiin tulijat haastatellaan etukäteen infektioriskien minimoimiseksi.

– Edelleen on tärkeää, että väestö noudattaa hallituksen ohjeistuksia varotoimista ja huolehtii huolellisesta käsihygieniasta, Uusitalo-Seppälä huomauttaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?