Porin seurakunnat karsivat kokoontumisia kovalla kädellä - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Porin seurakunnat karsivat kokoontumisia kovalla kädellä – ”Tarkoituksena on jatkaa jumalanpalveluksia, mutta voi olla että joudumme niihinkin puuttumaan”

Jumalanpalvelukset pyritään järjestämään Porissa normaalisti.

13.3.2020 11:58

Porin seurakunnat karsivat koronaviruksen takia kokoontumisia kovalla kädellä. Perjantaina aamulla kokoontunut Porin evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän johtoryhmä päätti, että kaikki kuorotoiminta, piirit, päiväkerhot, syntymäpäiväkäynnit, vanhusten ja pienten lasten sekä rippikoulukokoontumiset perutaan.

Jumalanpalveluksia sen sijaan pyritään järjestämään normaalisti, mutta niissä kiinnitetään erityistä huomiota hygieniaan. Seurakunnat voivat linjata itse, järjestävätkö ne ehtoollismessun vai pelkän sanajumalanpalveluksen.

– Tarkoituksena on jatkaa jumalanpalveluksia, mutta voi olla että joudumme niihinkin puuttumaan. Haluamme turvata ihmisten hengelliset tarpeet, ja luulen, että niitä esiintyy tässä tilanteessa jonkin verran, sanoo seurakuntayhtymän hallinto-, talous- ja henkilöstöpalveluiden päällikkö Eeva Uusimäki.

Diakoniakohtaamiset pyritään hoitamaan puhelimitse. Avovastaanotot ja kotikäynnit perutaan. Nuorisotyötä pyritään jatkamaan verkossa.

Seurakuntatoimistot jatkavat aukioloa normaalisti, mutta ihmisten liikkumista toimistotiloissa rajoitetaan. Hallintoviraston toinen kerros suljetaan ulkopuolisilta asiakkailta.

Poikkeusjärjestelyt astuvat voimaan maanantaina 16. maaliskuuta, ja ne ovat näillä näkymin voimassa toukokuun loppuun saakka. Seurakuntayhtymä tarkastelee tilannetta uudelleen maanantaina.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos