Noin 30 altistunut koronavirukselle Porissa opiskelijajärjestön urheiluvuoroilla - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Noin 30 altistunut koronavirukselle Porissa opiskelijajärjestön urheiluvuoroilla

Arkistokuva Porin kaupunginsairaalalta.­

30.10. 11:16 | Päivitetty 30.10. 11:18

Pori

Porin yliopistokeskuksen opiskelijayhdistyksen Pointer ry:n urheiluvuoroilla on maanantaina ja tiistaina 26.-27.10. tapahtunut altistumisia koronavirukselle.

Altistumiset koskevat maanantaina 26.10. kello 20.30 alkaen Lyseon salissa järjestettyä salibandyvuoroa sekä tiistaina 27.10. kello 21.30 alkaen Karhuhallissa järjestettyä jalkapallovuoroa, kerrotaan Porin perusturvan tiedotteessa.

Salibandyssä altistuneita henkilöitä on 12 ja jalkapallossa 17. Pointer ry ja Porin perusturvan tartuntatautiviranomaiset kartoittavat altistuneet henkilöt. Kaikkiin altistuneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian ja heidät asetetaan 10 päivän karanteeniin altistumisajankohdasta alkaen.

Altistumiset kohdentuvat vapaa-aikaan, sillä opiskelu on tapahtunut etänä ja siihen liittyviä altistumisia ei ole. Tartunnan lähde on Satakunnan ulkopuolelta.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, p. 02 623 4333 (joka päivä klo 8-16). Päivystysaikaan arkisin ja viikonloppuisin voidaan soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan p. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle.

Oireettomia ei ole syytä testata. Testauksen avulla ei voida lyhentää karanteeniaikaa.

Uutista on päivitetty 30.10. kello 13.06: Korjattu, että Pointer on Porin yliopistokeskuksen, ei vain Turun yliopiston Porin yksikön opiskelijayhdistys.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?