Japani julisti hätätilan Okinawan alueelle - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Japani julisti hätätilan Okinawan alueelle koronavirustartuntojen määrän noustua räjähdysmäisesti

Tartunnoista suurin osa on todettu saarella olevilla yhdysvaltalaissotilailla.

1.8.2020 10:38

Washington/Tokio

Japanissa on julistettu hätätila Okinawaan koronavirustartuntojen määrän noustua alueella räjähdysmäisesti. Suositun turistikohteen asukkaita on pyydetty pysyttelemään kotona kahden viikon ajan.

Kuvernööri Denny Tamaki pyysi perjantaina ihmisiä välttämään tarpeetonta ulkoilua sen jälkeen, kun saarella todettiin ennätysmäärä uusia koronatartuntoja vuorokauden aikana. Okinawassa vahvistettiin perjantaina 71 uutta tartuntaa, mikä nosti tautitapausten kokonaismäärän lähelle neljääsataa.

–  Olemme havainneet tartuntojen leviävän räjähdysmäisesti. Julistamme hätätilan elokuun 15. päivään saakka, Tamaki sanoi perjantaina toimittajille.

Hän lisäsi, että sairaalat ovat ylikuormittuneita tilanteesta.

Okinawaan ei asetettu varsinaista ulkoilukieltoa, mutta Japanissa viranomaisten vastaavia pyyntöjä on kunnioitettu laajalti.

Suurin osa Okinawan tartunnoista on todettu saarella olevilla yhdysvaltalaissotilailla, joiden keskuudessa on vahvistettu 248 tartuntaa. Muun muassa kuvernööri Tamaki on kertonut olevansa järkyttynyt sotilaiden tartuntojen määrästä.

Jo ennen koronatartuntojakin yhdysvaltalaissotilaiden läsnäolo saarella on hiertänyt pitkään alueen asukkaita ja paikallisviranomaisia. Okinawaan on sijoitettu noin 20  000 Yhdysvaltojen merijalkaväensotilasta ja tuhansia sotilaita muista joukoista.

Tilastosivu Worldometerin mukaan Japanissa on todettu tähän mennessä kaikkiaan hieman yli 34  000 koronavirustartuntaa ja tautiin liittyen on kuollut noin tuhat ihmistä. Miljoonaa asukasta kohti tartuntoja on todettu 272 ja kuolemia 8. Suomessa vastaavat luvut ovat 1  341 ja 59. Worldometerin luvuissa on aika ajoin ollut epäjohdonmukaisuuksia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut