Amerikkalaiset mielenosoittajat haluavat lopun koronarajoituksille - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Amerikkalaiset mielenosoittajat haluavat lopun koronarajoituksille

Marylandin pääkaupungissa Annapolisissa vaadittiin lauantaina koronarajoitusten lopettamista.

19.4.2020 20:51

Eri puolilla Yhdysvaltoja on kokoonnuttu koronarajoitusten vastaisiin mielenosoituksiin.

Esimerkiksi Texasin pääkaupungissa Austinissa kymmenet ihmiset osoittivat lauantaina mieltään huutamalla: "Antakaa meidän mennä töihin!" ja "Yhdysvallat!"

Brookfieldissä Wisconsinissa puolestaan sadat protestoijat heiluttelivat pääkadulla Yhdysvaltain lippuja vastustaakseen osavaltion päätöstä, joka pidensi "kotona turvallisempi" -määräystä.

Aiemmin viime viikolla samanlaisia mielenosoituksia oli Ohion, Minnesotan, Michiganin ja Virginian osavaltioiden pääkaupungeissa.

Mielenosoittajat vastustivat pääasiassa koronaviruksesta johtuvia rajoituksia, eivätkä suostuneet pitämään terveysviranomaisten suosittelemia kasvomaskeja.

Esimerkiksi New York on tehnyt pakolliseksi kasvomaskien käytön julkisilla paikoilla liikkuessa, jos ei pysty pitämään turvaväliä toisiin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaikutti antavan tukeaan mielenosoittajille perjantai-iltana paikallista aikaa. Hän tviittasi tuolloin: "VAPAUTTAKAA" Michigan, Minnesota ja Virginia. Kaikissa edellä mainituissa osavaltioissa on kuvernöörinä demokraatti.

Useat osavaltiot – mukaan lukien Ohio, Michigan Texas ja Florida – pyrkivät avaamaan uudelleen osan taloudestaan toukokuun ensimmäiseen päivään mennessä tai jo aiemmin.

Floridan republikaanikuvernööri Ron DeSantis päätti avata osan rannoista perjantai-illasta lähtien. DeSantis kuitenkin sanoi lauantaina, että koulut pysyvät suljettuna lukukauden loppuun. Myös Texasin republikaanikuvernööri Greg Abbott pitää koulut suljettuna kesäloman alkuun.

Trump on sanonut, että osavaltioilla on käytössään runsaasti koronavirustestejä. Sekä Marylandin republikaanikuvernööri Larry Hogan että Virginian demokraattikuvernööri Ralph Northam kiistivät tämän sunnuntaina.

Uusien koronavirustartuntojen määrä Marylandissa, Virginiassa ja Washington DC:ssä nousee yhä. New Yorkissa, joka on ollut epidemian keskus maassa, uusien tartuntojen määrä alkaa laskea.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut