Suomen koronatartuntojen määrässä noususuunta – lähes 100 uutta tartuntaa, Uudellamaalla yli puolet - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Suomen koronatartuntojen määrässä noususuunta – lähes 100 uutta tartuntaa, Uudellamaalla yli puolet

Todettujen koronavirustartuntojen määrä yhden vuorokauden aikana nousi uuteen ennätykseen. 98 uutta tartuntaa, sairaaloissa 160 koronapotilasta.

Suomessa on todettu vuorokauden aikana 24 uutta koronatartuntaa.

3.4.2020 11:21 | Päivitetty 3.4.2020 11:21

Varmistuneiden koronavirustartuntojen määrässä on nyt selvä noususuunta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) perjantaiaamun tilannekatsauksen mukaan vuorokaudessa todettiin 98 uutta laboratoriotestattua tartuntaa. Niitä oli perjantaina 1615.

Edellisen vuorokauden aikana tartuntojen määrä kasvoi 72:lla.

Uusien tartuntojen määrä kasvoi erityisesti Uudellamaalla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin yli puolet uusista tartunnoista, 55 laboratoriossa testattua koronavirustapausta. HUS:n alueella todettiin edellisen vuorokauden aikana 29 tartuntaa.

HUS:n alueella on nyt 1015 todettua koronavirustartuntaa, mikä tarkoittaa, että noin kaksi kolmesta laboratoriossa todetusta koronatartunnasta on Uudellamaalla.

Seuraavaksi eniten koronatartuntoja on todettu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Tays kertoi perjantaiaamuna, että uusia tartuntoja on todettu viisi. Yhteensä laboratoriovarmistettuja tartuntoja on Pirkanmaalla todettu 115.

Sairaaloissa 160, kuolemantapauksia 19

THL ei ole perjantaina vielä päivittänyt sairaaloissa hoidettavana olevien koronaviruspotilaiden määrää.

Tartunnan saaneista oli torstaina sairaalahoidossa 160 henkilöä, joista tehohoitoa vaativia oli 65. Tehohoidossa olevien määrä nousi vuorokaudessa kolmella.

Suomessa on koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19-tautiin kuolleita 19. Määrä nousi torstaina kahdella. Keskiviikkona kuolemantapauksia ei todettu.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos