Lieksassa välitön maskisuositus voimaan - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Paikalliset rajoitukset voimaan Lieksassa – välitön maskisuositus kaupungin alueella, THL antamassa uuden valtakunnallisen maskisuosituksen

Kuvituskuva.

23.9.2020 11:10

Lieksa

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä suosittelee Lieksan kaupungin alueella kasvomaskien käyttöä kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista, kertoivat viranomaiset tiedotteessaan.

Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Samalla Lieksassa kielletään yli 50 hengen kokoontumiset. Varotoimet tulevat toimeen välittömästi ja ne ovat voimassa ainakin viikon, jonka jälkeen tilannetta arvioidaan uudelleen.

Suositukseen päädyttiin, kun Lieksassa todettiin eilen kahdeksan uutta tartuntaa ja koronavirukselle altistuneita on kymmeniä. Viranomaisilla on jäljitystyö kesken.

Altistumiset ja tartuntojen jäljitystyö keskittyvät Binderholz Nordic Oy:n Lieksan sahalle.

Koko Suomessa virustartunnat ovat lähteneet nopeaan kasvuun, ja siksi Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos THL aikoo antaa tällä viikolla uuden maskisuosituksen. Uutistoimisto STT:n mukaan THL harkitsee maskisuositusta sisätiloihin, kuten kauppakeskuksiin ja kouluihin.

Maailmanlaajuisesti terveysjärjestö WHO tiedotti tiistaina, että viime viikolla todettiin ennätysmäärä uusia tartuntoja. Viikon aikana uusia tartuntoja vahvistettiin lähes kaksi miljoonaa. Määrä on kuusi prosenttia suurempi kuin edellisviikolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: