Satakunnassa on otettu alkuviikon aikana 270 koronanäytettä: Tulos puhdas 0 - jatkossa myös lieväoireiset testataan - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Satakunnassa on otettu alkuviikon aikana 270 koronanäytettä: Tulos puhdas 0 - jatkossa myös lieväoireiset testataan

Satasairaalassa aletaan järjestää erillisiä hoitopäiviä yli 70-vuotiaille potilaille.­

29.4.2020 18:11 | Päivitetty 29.4.2020 21:36

Satakunnassa ei ole alkuviikon aikana ei ole todettu yhtään uutta covid-19-tapausta.

Satakunnan alueella on todettuja tartuntoja edelleen 51, joista yksi ulkomaisella henkilöllä. Sairaalahoidossa on kaksi potilasta, joista toinen teho-osastolla.

Alkuviikon aikana on otettu julkisella ja yksityisellä sektorilla covid-19-näytteitä yhteensä noin 270. Maakunnan testikapasiteetti riittää selvästi suurempaan näytemäärään. Sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan, että jatkossa myös lieväoireiset otetaan testattavaksi.

Valtakunnallisesti päivittäiset tapausmäärät ovat laskussa ja Satakunnassa tilanne on tällä hetkellä poikkeuksellisen rauhallinen.

Sairaanhoitopiiri toivoo, että koronavirustartunnan aiheuttaman pelon vuoksi ei jätettäisi hakeutumatta terveydenhuollon palveluiden piiriin tai päivystykseen sairaustilanteen niin vaatiessa.

”Tartuntariski terveydenhuollon yksiköissä on nyt hyvin pieni. Muiden sairauksien hoitamatta tai tutkimatta jättäminen aiheuttaa tällä hetkellä alueellamme suuremman terveydellisen riskin”, kirjoitetaan tiedotteessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?