Kertausharjoitukset perutaan ja varusmiesten lomiin muutoksia - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Kertausharjoitukset perutaan ja varusmiesten lomiin muutoksia – Jatkossa kolmasosa varusmiehistä on kerrallaan viikon mittaisella lomalla

Kuvituskuva.

13.3.2020 9:00 | Päivitetty 13.3.2020 9:03

Koronavirus tuo muutoksia varusmiesten lomajärjestelyihin, koulutukseen ja kertausharjoitusten järjestämiseen, kertoo Puolustusvoimat. Muutokset astuvat voimaan tänään perjantaina 13. maaliskuuta ja ne ovat voimassa toistaiseksi.

Viikonloppuvapaat alkavat perjantain sijaan poikkeuksellisesti lauantaina. Samalla siirrytään malliin, jossa kolmasosa varusmiehistä on kerrallaan viikon verran lomalla, mitä seuraa kahden viikon palvelusjakso varuskunnassa. Päätökset lomien ajankohdista tehdään joukko-osastokohtaisesti.

Eri ryhmiin kuuluvien ihmisten keskinäiset kontaktit varuskunnissa pyritään minimoimaan erilaisilla tila- ja liikkumisjärjestelyillä. Varusmiehiä informoidaan erikseen järjestelyn vaikutuksista heidän palvelukseensa.

Järjestelyn tavoitteena on hidastaa koronaviruksen leviämistä varuskunnissa ja vähentää varusmiesten altistumisriskiä ja mahdollistaa varusmieskoulutuksen jatkuminen.

Puolustusvoimat päätti myös perua kertausharjoitukset toistaiseksi. Pääesikunta käskee erikseen keskeytetyn koulutuksen uudelleen käynnistämisestä.

Puolustusvoimat on myös rajoittanut virkamatkustamista ja lisännyt etätöiden tekemistä läpi organisaation. Tavoitteena on koronaviruksen vaikutusten tasaannuttaminen ja minimointi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: