Tanska sulkee rajan ulkomaalaisilta kuukaudeksi – Euroopasta tuli koronapandemian keskus - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Tanska sulkee rajan ulkomaalaisilta kuukaudeksi – Euroopasta tuli koronapandemian keskus

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen ilmoitti perjantai-iltana, että ulkomaalaisilta estetään pääsy maahan lauantain keskipäivästä alkaen. Rajoituksen on määrä olla voimassa kuukauden.

13.3.2020 21:16

Tanska kertoi perjantaina sulkevansa rajansa lauantaista lähtien ulkomaalaisilta. Maa pyrkii rajoittamaan toimella uuden koronaviruksen leviämistä.

– Kaikki turistit, kaikki matkustaminen, kaikki lomat ja kaikki ulkomaalaiset, jotka eivät pysty todistamaan hyvää syytä tulla Tanskaan, eivät pääse rajan yli, pääministeri Mette Frederiksen sanoi Reutersin mukaan.

Rajoitus alkaa keskipäivällä lauantaina. Tanskan hallitus kaavailee pitävänsä rajat kiinni kuukauden, huhtikuun 13. päivään. Asiasta kertoo Local-uutissivusto.

Tavaraliikenne rajan yli sallitaan edelleen.

Tanskassa on todettu 788 tartuntaa.

Aiemmin tällä viikolla maassa suljettiin koulut ja yliopistot.

Tanska on ensimmäinen pohjoismaa, joka sulkee rajansa pandemian vuoksi.

Myös Tshekki estää lähes kaiken matkustamisen maahan ja sieltä pois. Kielto astuu voimaan maanantaina.

Lisäksi muiden muassa Slovakia, Malta, Ukraina, Pakistan ja Hongkong ovat ilmoittaneet matkustusrajoituksista ja karanteenimääräyksistä.

Euroopasta tuli pandemian uusi keskus

Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti perjantaina, että Euroopasta on tullut koronaviruspandemian keskus.

– Euroopassa on enemmän tartuntoja ja kuolemia kuin koko muussa maailmassa lukuun ottamatta Kiinaa, WHO:n pääsihteeri Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi Genevessä perjantaina Reutersin mukaan.

Tartunnan on saanut yli 132 000 ihmistä 123 maassa sen jälkeen, kun uusi koronavirus havaittiin joulukuussa Wuhanissa Kiinassa.

WHO:n asiantuntija Mike Ryan muistutti Reutersin mukaan, että etäisyyden pitäminen muihin ihmisiin on "koeteltu ja testattu" tapa hidastaa viruksen leviämistä, mutta se ei ole tartunnan estävä ihmelääke.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos