Kunnissa varaudutaan sulkemaan kouluja koronaviruksen takia - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Kunnissa varaudutaan sulkemaan kouluja koronaviruksen takia: Oppilaita käsketty ottamaan oppimateriaali kotiin – lukioryhmä Nakkilassa määrätty karanteeniin

Koululaisia on käsketty ottamaan oppimateriaali kotiin.

13.3.2020 13:51

Harjavalta

Keski- ja Etelä-Satakunnan kunnissa on ohjeistettu koululaisia ottamaan oppikirjat kotiin. Taustalla on varautuminen mahdolliseen koronaviruksen aiheuttamaan laajenevaan epidemiaan.

Harjavallan kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan koulut ja päiväkodit tiedottavat koronavirukseen liittyvistä toimenpiteistä pääosin sähköisesti, kuten Wilma-viestien ja kaupungin verkkosivujen kautta. Vanhempia pyydetäänkin aktivoimaan Wilma-tilinsä.

Tarvittaessa opetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan etänä, esimerkiksi jakamalla tehtäviä Wilma-viestien avulla. Opettajia etäopetuksen järjestämisessä tukevat digitutor-opettajat.

Myös luokkaretkiä toteutetaan vain hyvin rajatusti ja rajatulla alueella. Pääsääntöisesti retkiä ei keväällä ole.

Samanlainen ohjeistus on myös esimerkiksi Huittisissa.

– Koulupuolella on vanhemmille lähetetty tiedote, että kaikki oppimateriaali otetaan kotiin ja mukana koulussa pidetään vain tarvittava. Jos jollain on oireita, tulee jäädä kotiin ja ulkomailta palaavilla on kahden viikon karenssi, kertoo sivistysjohtaja Eija Mattila.

– Varhaiskasvatuksessa kartoitetaan, kuinka moni vanhemmista voi jäädä kotiin, jos päiväkodit suljetaan.

Kokemäen sivistysosastolta koteihin on lähtenyt kaksi tiedotetta. Niistä ensimmäinen oli yleisemmällä tasolla, perjantaina lähetetty tiedote puolestaan sisälsi käytännön asioita, kertoo sivistysjohtaja Leena Aalto-Setälä.

– Jos käy niin, että valmiuslaki tulee voimaan ja koulutyö loppuu, järjestetään etäopetusta, eli oppikirjat on käsketty ottamaan kotiin. Varhaiskasvatuksessa toimitaan samoilla periaatteilla, eli on kerrottu, milloin siihen saa osallistua.

Eniten jännitystä lienee ilmassa Nakkilassa. Lukiolta on ollut Erasmus-matkalla Saksassa vajaan parinkymmenen ryhmä, joka palaa Suomeen perjantaina. Heidät on määrätty karanteeniin.

Sivistysjohtaja Jonna Heikkilän mukaan sekä matkalla olevia että heidän perheitään on tiedotettu koronaviruksesta.

Nakkilassakin osa kouluista on suositellut oppikirjojen ottamista mukaan kotiin.

– Ohjeistusta on ollut vasta koulukohtaisesti. Maanantaina ohjeistamme koteja laajemmin. Aiheesta on käyty yhteistä keskustelua, mutta yhteinen ohjeistus on vasta tulossa. Lisäksi varmistamme, että esimerkiksi Wilma toimii kaikissa kodeissa.

Juttua päivitetty perjantaina 13. maaliskuuta kello 14.50: Lisätty tieto Nakkilasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos