Satasairaalan laboratoriossa työskentelevä pyydettiin maanantaina töihin suoraan Pohjois-Italian matkan jälkeen - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Satasairaalan laboratoriossa työskentelevä pyydettiin maanantaina töihin suoraan Pohjois-Italian matkan jälkeen

Satasairaalan laboratoriossa eli Sata Diagin toimipisteessä työskennellyt työntekijä on nyt siirretty kotikaranteeniin.

Sata Diagin työhön kuuluvat tartuntatautien ehkäisyyn ja hygieniaan liittyvät palvelut.

13.3.2020 13:31

Liikelaitoksen johtaja Harri Hagman myöntää, että yksi työntekijä on ohjeistettu kuluvan viikon maanantaina tulemaan töihin, vaikka hän oli palannut sunnuntaina lomamatkaltaan epidemia-alueelta Pohjois-Italiasta ja kysynyt työnantajaltaan toimintaohjeita.

–Työntekijää ei ole testattu sen vuoksi, että hän on täysin oireeton. Hän työskenteli jonkin aikaa ennen kuin hänet ohjattiin kotiin.

Hagmanin mukaan kyseisen työntekijän vointia seurataan vielä kaksi vuorokautta eli sunnuntaihin saakka, jolloin henkilö on ollut Suomessa seitsemän vuorokautta matkansa jälkeen. Jos sen aikana ei ole tullut minkäänlaisia oireita, katsotaan hänet siis jo maanantaina työkykyiseksi.

–Hänet myös testataan, jos minkäänlaisia oireita ilmenee, Hagman sanoo.

Hän korostaa, että huolimatta 14 vuorokauden karanteenisuosituksesta tämänkaltaisissa tapauksissa, Satakunnan sairaanhoitopiirissä noudatetaan seitsemän vuorokauden rajaa.

–Myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on päätynyt samaan seitsemän vuorokauden karanteeniin, Hagman korostaa

Hän korostaa, että viime maanantaina toimittiin vielä senhetkisten tietojen pohjalta. Jo sunnuntaina tosin ulkoministeriö laajensi Pohjois-Italiaa koskevan matkustuskiellon koskemaan koko Italian aluetta ja HUS:n kaikki virustapaukset kyseiseltä viikonvaihteelta liittyivät juuri Pohjois-Italiaan.

Sata Diag on liikelaitos, jonka toimintaan kuuluvat tartuntatautien ehkäisyyn ja hygieniaan liittyvät palvelut.

Asiakkaita ovat Satakunnan sairaanhoitopiirin omat sekä piirin ulkopuoliset terveyden- ja sosiaalihuollon yksiköt.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: