Koronavirusta tutkitaan kuumeisesti ja tämä vaikutuksista tiedetään nyt - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Koronavirusta tutkitaan kuumeisesti ja tämä vaikutuksista tiedetään nyt: myös lapset voivat sairastua vakavasti, valmiista lääkkeistä saisi nopean avun

Tutkijat ympäri maailmaa etsivät parhaillaan parannuskeinoa uuteen koronavirukseen, mutta lääkkeitä ja varsinkin rokotetta saadaan vielä odottaa. Tutkimustieto koronaviruksesta ja sen aiheuttamasta taudista lisääntyy kuitenkin koko ajan. Tästä jutusta löytyy vastaus esimerkiksi tarttumiseen pinnoilta. Laboratoriotestit eivät välttämättä päde arkielämässä, muistutetaan THL:stä.

Koronavirustestejä ja -tutkimuksia tehdään nyt ympäri maailmaa, kun epidemia leviää edelleen vauhdilla. Torstaina sairaanhoitajat ottivat talteen koronavirusnäytteen autokaistalla sijaitsevalla testauspisteellä Seattlessa Yhdysvalloissa.

20.3.2020 19:25

Tutkittu tieto koronaviruksesta lisääntyy hetki hetkeltä. Tutkijat eri puolilla maailmaa selvittävät kuumeisesti, miten uudesta viruksesta voidaan selvitä ja miten se käyttäytyy.

Vuodenvaihteessa Kiinasta leviämään lähteneestä viruksesta puhuttiin aluksi "mysteeriviruksena". Kaikkea ei vieläkään tiedetä, vaikka paljon onkin selvinnyt.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos