Noin 30 karanteeniin Winnovan koronatartunnan seuraksena – Professorintien tiloja aletaan siivota tehostetusti maanantaina aamuyöllä

Tänään todettiin uusi covid-19-tapaus Porin Winnovan opiskelijalla. Alustavan tiedon mukaan karanteeniin asetettavia on noin 30. Maanantaina tilat siivotaan tehostetusti ja opiskelu jatkuu lukujärjestyksen mukaisesti.

Arkistokuva.

26.9.2020 20:40 | Päivitetty 27.9.2020 11:03

Pori

Porin Winnovan puualan perustutkinnon opiskelijalla on todettu lieväoireinen covid-19-infektio.

Porin kaupungin tartuntatautiviranomaiset yhteistyössä Winnovan rehtorin kanssa selvittävät asiaa. Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri toimii tilanteessa tukena, kerrotaan Satasairaalan tiedotteessa.

Sairastunut henkilö oli alkanut oireilla keskiviikkona 23.9. illalla. Tartunnanlähde ei ole tiedossa.

Mahdollisen tartuttavuuden katsotaan alkaneen tiistaina 22.9. aamulla. Tänä aikana sairastunut henkilö on neljän tunnin ajan osallistunut opetukseen puualan ja pintakäsittelyalan opiskelijoiden kanssa.

Kyseessä on puualan yhteisryhmä, jossa on ollut mukana vuonna 2019 ja vuonna 2020 aloittaneita opiskelijoita sekä muutamia aikuisopiskelijoita. Samoille tunneille on osallistunut myös pintakäsittelyalan perustutkinnon opinnot vuonna 2020 aloittaneita.

Karanteeniin asetettavia on alustavan tiedon mukaan yhteensä noin 30. Winnovassa altistuneita on tunnistettu 25, muita altistuneita 3.

Porin kaupungin tartuntatautiviranomaiset pyrkivät olemaan henkilökohtaisesti yhteydessä alistuneisiin lauantai-illan aikana. Lähialtistuneet saavat kirjalliset karanteeniohjeet ja –määräykset. Winnova on tiedottanut asiasta tekstiviestillä koko henkilökuntaansa sekä Porissa opiskelevia ja näiden huoltajia.

On tärkeää huomata, että karanteenitoimet koskevat vain henkilön kanssa lähikontaktissa olleita. Viranomaiset ovat olleet yhteydessä altistuneisiin henkilöihin.

Tilannetta selvitettiin tarkemmin viikonlopun aikana. Winvova kertoi verkkosivuillaan sunnuntaina aamupäivällä päivitetyssä tiedotteessa, että Winnovan Professorintien tilat siivotaan tehostetusti maanantaina aamuyön ja aamupäivän aikana, jotta opetustilojen turvallisuus saadaan taattua.

Maanantaina opetus alkaa tiedotteen mukaan kaikilla opiskelijoilla normaalisti lukujärjestyksen mukaan. Porin puualan ja pintakäsittelyalan opiskelijoita tiedotetaan asiasta erikseen.

Winnovan piirissä tavattu koronatartunta ei ole valtaisa yllätys.

– Kun meillä on neljällä paikkakunnalla yhteensä jopa 6 000 opiskelijaa ja noin 500 henkilökunnan jäsentä, on tiedostettu, että se voi meillekin osua, varsinkin kun tartunnat ovat nyt lisääntyneet koko maassa, sanoo Winnovan rehtori Juha Vasama.

Oppilaitoksella on ollut jo keväästä alkaen kriisijohtoryhmä, joka on periaatteessa aina valmiudessa. Sen toiminta käynnistettiin nyt heti, kun rehtori sai tiedon opiskelijan koronatartunnasta.

Kuukausi sitten vahvistetussa Winnovan varautumissuunnitelmassa on yksityiskohtaisesti huomioitu hygieniaohjeet ja muut asiaan liittyvät seikat.

Vasaman mukaan nyt toimitaan valtakunnallisen opetusalan linjan mukaan Winnovan sovellusten mukaisesti. Syksy on aloitettu lähiopetuksella, eikä sitä ole tässä kohdin tarkoitus muuttaa.

– Jos jotain erityistä uutta ilmenee, asiaa täytyy miettiä, mutta tämän tiedon valossa opetus jatkuu maanantaina normaalisti, Juha Vasama vahvistaa.

Satakunnassa covid-19- tapauksia on todettu nyt kaikkiaan 93, ja Satakunta on epidemiologisesti perustasolla. Esiintyvyys on Suomen pienimpiä. Muutaman viime päivän aikana todetut oppilaitosten tapaukset voivat kuitenkin ennakoida tilanteen pahenemista, Satasairaalasta todetaan.

Hyvä tilanne voi muuttua nopeasti, jos varotoimet unohdetaan. Sairaanhoitopiiri suosittelee koronavilkkusovelluksen lataamista puhelimeen. Nyt sairastuneella koronavilkku ei ollut käytössä.

Hygieniaohjeita ja turvavälejä on pidettävä yllä. Suomen strategian mukaan koronatesteihin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä, mikäli ilmaantuu akuutteja hengitystieoireita.

Päivitetty 27.9. kello 10.54: Lisätty Winnovan sunnuntaina aamupäivällä julkaisemat tiedot.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut