Rauman kansalaisopistossa korona-altistus – kaikkiaan 15 henkilöä on asetettu karanteeniin

Suomessa on perjantaina todettu 189 uutta koronavirustartuntaa.

1.10.2020 20:07 | Päivitetty 1.10.2020 21:27

Rauma

Torstaina Satakunnassa todettiin yksi uusi koronatartunta raumalaisella henkilöllä, Satasairaala tiedottaa. Rauman tartuntatautiviranomaiset ovat selvittäneet tilanteen ja kaikkiin lähialtistuneisiin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin.

Tartunta on saatu Pohjois-Suomen matkalla, todennäköisesti Ylläksellä, josta on viime päivinä raportoitu useita tartuntoja ympäri Suomen. Myös muualta kotoisin oleva matkakumppani on sairastunut.

Ennen oireiden alkua, mutta tartuttavuusaikana, henkilö osallistui Rauman kansalaisopiston Italia 2 -ryhmän tunnille 29.9. Ryhmän on toiminut Rauman Lyseon lukion tiloissa. Tunnilla on pyritty noudattamaan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa.

SataDiagin tiedotteen mukaan tartuntariski oppituntiin liittyen on melko vähäinen, mutta koska ryhmä on ollut melko kauan yhdessä ja on myös tehty ryhmätöitä, Rauman tartuntatautiviranomaiset ovat asettaneet yhdeksän ryhmän henkilöä karanteeniin. Muita karanteeniin asetettuja lähialtistuneita tapaukseen liittyen on kuusi eli siis yhteensä karanteeniin asetettuja on 15.

Kansanopiston toiminta jatkuu normaalisti eikä tapaus muihin ryhmiin liittyen tuo siellä muille lisäriskiä. Nyt karanteeniin asetettavat eivät ole altistaneet muita. Käytössä ollut lukion luokkahuone siivotaan varmuuden vuoksi tehostetusti, vaikka kosketustartunta tiloista ei ole todennäköinen.

– Ilmenneen koronatapauksen myötä luokkatilassa sekä luokkatilan läheisissä saniteettitiloissa suoritetaan varotoimenpiteenä vielä tehostettu siivous perjantaina 2. lokakuuta ennen lukio-opetuksen alkamista. Tilat ovat käyttäjille turvalliset, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander kertoo kaupungin tiedotteessa.

Satakunnassa tapauksia on todettu kaikkiaan 95 ja Satakunta on edelleen epidemiologisesti perustasolla. Esiintyvyys on Suomen pienimpiä. THL:n maskisuositus perustasollaan on voimassa Satakunnassa.

Koronatartuntojen määrä Suomessa on ylittänyt 10 000 rajan.

Päivitetty kello 20.26: Yhdeksän karanteeniin asetetun lisäksi muita lähialtistuneita on 6, eli yhteensä karanteeniin on määrätty 15 henkilöä.

Päivitetty kello 21.26: Lisätty Soile Stranderin kommentti ja tieto siitä, että ryhmä on kokoontunut Rauman Lyseon lukiolla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut