Jälleen viisi uutta koronaviruskuolemaa – tartuntoja on todettu Suomessa yhteensä 5  880 - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Jälleen viisi uutta koronaviruskuolemaa – tartuntoja on todettu Suomessa yhteensä 5  880

Valtaosa sekä tartunnoista että kuolemista on edelleen todettu pääkaupunkiseudulla.

Kuvituskuva.

9.5.2020 14:54 | Päivitetty 9.5.2020 15:05

Helsinki

Suomessa raportoitiin lauantaina taas viisi uutta koronaviruskuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 265 ihmistä.

Perjantaina kerrottiin niin ikään viidestä uudesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta.

Tartuntoja on todettu yhteensä 5  880. Uusia tartuntoja ilmoitettiin lauantaina 142. Perjantaina ilmoitettuja uusia tartuntoja oli 65 ja torstaina sata.

Tehohoitoa tarvitsevia potilaita oli lauantaina THL:n mukaan 45, eli sama määrä kuin perjantaina. Sairaalahoidossa oli yhteensä 161 ihmistä, kun perjantaina hoidossa oli 169 ihmistä. Sairaalahoidossa olevien kokonaismäärä sisältää tehohoidossa olevat potilaat, eli osastohoidossa oli lauantaina 116 ihmistä.

Väestöön suhteutettuna tapausten kokonaisilmaantuvuudeksi THL kertoo 106 tapausta 100  000:ta asukasta kohden.

Helsinki edelleen tilastojen kärjessä

Suurin osa tautitapauksista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa niitä on 4  172. Näistä tapauksista yli puolet on todettu Helsingissä.

Seuraavaksi eniten tautitapauksia on todettu Espoossa ja Vantaalla. Espoossa tartuntojen kokonaismäärä oli lauantain tietojen mukaan 666 ja Vantaalla 683.

Niin ikään kuolintapauksista valtaosa, 215, on kirjattu Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Seuraavaksi eniten kuolemia on ollut Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella, jossa niitä on raportoitu 23.

Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella ja Ahvenanmaalla kuolemia on ollut yhteensä 13 ja Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella 11. Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on kuollut kolme potilasta.

Eniten sekä osasto- että tehohoidossa olevia on myös Hyksin alueella. Siellä tehohoidossa on 34 potilasta ja osastolla 103, eli yhteensä 137.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut