Jonna Nordströmin organisoimassa projektissa kudotaan kärkitaistelijasukkia koronaosastoille ympäri Suomen – ”Auttamisesta tulee niin hyvä mieli, olenhan itsekin hoitaja”

Tarvittiin vain yksi kommentti ja se oli menoa. Pienestä hyväntekeväisyystempauksesta paisui koko Suomen laajuinen hyvää mieltä levittävä neulontaprojekti.

Porin Reposaaressa asuva Jonna Nordström organisoi koko Suomen laajuista sukkakeräystä kaikille koronaosastoilla työskenteleville. Sukat on nimetty kärkitaistelijasukiksi.

5.4.2020 7:00

Pori

Villasukkarakkautta-ryhmään Facebookissa kilahti eräänä keskiviikkoaamuna uusi viesti. Sitä tapahtuu varsin tiuhaan, kun aktiivisessa ryhmässä on reippaasti yli 30 000 jäsentä.

kärkitaistelijasukat

näin osallistut

1) Liity Facebookissa Kärkitaistelijasukat by Jonna -ryhmään.

2) Kudo villasukat (tai useammat jos ehdit). Sukat voivat olla millaiset tahansa. Yhdistäväksi tekijäksi sukkiin on suunniteltu pieni punaisella värillä silmukoitu sydän. Sydän ei ole pakollinen ja sen voi tehdä myös jollakin muulla värillä. Toive kuitenkin on, että mahdollisimman moni tekisi sydämen, ja se toimisi myöhemmin keräyksen tuntomerkkinä.

3) Seuraa ryhmän ohjeita sukkien toimittamisesta eteenpäin.

Tämä päivitys ei ollut kuitenkaan perinteinen kuva puikoilla parhaillaan olevasta neuletyöstä, vaan jotain aivan muuta. Eräs ryhmän jäsen toivoi, että sukkia kutomalla tuettaisiin sairaaloiden henkilökuntaa, joka koronaviruksen vuoksi ahertaa kovan paineen alla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut