Koronavirus jatkaa leviämistään – 73 uutta varmistettua tautitapausta - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Koronavirus jatkaa leviämistään – 73 uutta varmistettua tautitapausta

Helsingissä lähestytään kahdentuhannen varmistetun tapauksen rajapyykkiä.

4.5.2020 12:38

Helsinki

Suomessa on nyt 5  327 varmistettua koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Uusia varmistettuja tartuntoja näistä on 73.

Uusien varmistettujen tartuntojen määrä on hieman pienempi kuin eilen, jolloin niitä oli 78. Toissa päivänä kerrottiin 125 uudesta tartunnasta ja sitä aiemmin 56 tapauksesta.

Pääkaupunkiseudulla tapauksia on edelleen reilusti muuta maata enemmän. THL:n mukaan varmistettuja tautitapauksia on nyt Helsingissä 1  989, Espoossa 578 ja Vantaalla 577. Turussa varmistettu tapauksia on 142, Tampereella 127, Jyväskylässä 99 ja Oulussa 89.

Eniten tautia on varmistunut 50–59-vuotiailta. Näitä koronapotilaita on noin tuhat. Pari- ja kolmekymppisissä varmistettuja tapauksia on runsaat 900 ja nelikymppisissä hieman vähemmän. Kuusikymppisiä potilaita on runsaat viisisataa, yli 80-vuotiaita runsaat neljäsataa ja seitsemänkymppisiä alle 300. Lisäksi tartunta on varmistettu runsaalta sadalta alle kymmenvuotiaalta sekä vajaalta kolmeltasadalta 10–19-vuotiaalta.

THL on korostanut, että tartuntojen todellinen määrä Suomessa on todennäköisesti ilmoitettua suurempi. Tämä selittyy sillä, että kaikkia lieväoireisia ei ole testattu, eikä oireettomien tartuntojen määrästä ole tietoa.

Uusista koronakuolemista ei vielä tänään ole kerrottu. Eilen kerrottiin kymmenestä uudesta kuolemantapauksesta, minkä myötä viruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden määrä nousi Suomessa 230 ihmiseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?