Rauma antaa maksuhuojennuksia koronakaranteenista ja tilavuokrista

Varhaiskasvatuksen ja koululaisten iltapäivähoidon maksuista saa Raumalla alennusta, jos lapsi määrätään koronakaranteeniin tai eristykseen.

27.8.2020 11:02

Rauma

Varhaiskasvatuksen ja koululaisten iltapäivätoiminnan maksuja kevennetään Raumalla koronaepidemian jatkumisen seurauksena.

Kaupungin sivistysvaliokunta hyväksyi määräaikaiset maksuhuojennukset, jotka koskevat tartuntatautilain mukaista karanteenia tai eristystä. Rauma alentaa myös kulttuuri- ja liikuntatilojen vuokria koronarajoitusten vuokria.

Mikäli varhaiskasvatuksessa tai koululaisten iltapäivätoiminnassa oleva lapsi määrätään koronan vuoksi karanteeniin tai lapsi on sairastunut ja eristyksissä, varhaiskasvatusmaksua tai iltapäivätoiminnan maksua ei peritä poissaolopäiviltä.

Varhaiskasvatuksen ja iltapäivätoiminnan maksujen laskuttamatta jättäminen edellyttää kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräämää tartuntatautilain mukaista karanteenia tai eristystä. Asiasta tulee myös ilmoittaa etukäteen päiväkotiin tai koululaisten iltapäiväkerhoon.

Muiden poissaolojen osalta asiakasmaksu peritään lapsen poissaolopäiviltä normaalikäytännön mukaan.

Valiokunta hyväksyi myös kaupungin kulttuuri- ja liikuntatilojen tilavuokrien alentamisen, mikäli kaupungin tiloissa järjestettävien pääsymaksullisten tapahtumien yleisömäärää joudutaan rajoittamaan viranomaismääräysten perusteella. Valiokunnan päätöksellä taksaluettelon mukaisista tilavuokrista peritään puolet.

Maksuhuojennukset ovat voimassa lokakuun loppuun asti. Sivistysvaliokunta hyväksyi virkamiesjohdolle valtuudet jatkaa päätöksellään maksukevennyksiä kuukauden kerrallaan, mikäli koronaepidemia ja sen rajoitukset edelleen jatkuvat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut