Porin kaupunki tiedottaa uusista koronarajoituksista - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Porin kaupunki kertoi uusista koronarajoituksista: Uimahallit ja urheilutalot kiinni, yhdelläkään porilaisoppilaalla ei ole todettu tartuntaa – Katso videotallenne tiedotustilaisuudesta täältä

Satakunnan Kansa näytti tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä.

Porin virkamieskunta on etsinyt kuumeisesti lääkkeitä taloustilanteeseen. Kuvituskuva.

13.3.2020 9:44 | Päivitetty 14.3.2020 8:06

Pori

Porin kaupunki kertoi perjantaina iltapäivällä uusista rajoituksista koronavirustilanteeseen liittyen.

Porin kaupunki aikoo noudattaa valtioneuvoston antamia askelmerkkejä. Näin ollen Pori peruu kaikki yli 500 hengen tapahtumat. Lisäksi kaupunki rajoittaa tilojensa käyttöä.

Kaupunki sulkee toukokuun asti seuraavat tilat: Promenadi-sali, Karhuhalli, keskustan ja Noormarkun urheilutalot, molemmat uimahallit, maauimala, skeittihalli, harjoitusjäähallia ja Isomäki Areena.

Sivistysjohtaja Esa Kohtamäen mukaan koulut ja päiväkodit pysyvät lähtökohtaisesti auki niin pitkään, kunnes valtiovalta toisin ohjeistaa.

Yksittäisten koulujen suhteen on valmius tehdä poikkeuksia, jos terveysviranomaiset niin suosittavat.

Oppilaat on kaiken varalta ohjeistettu viemään kirjat ynnä muut koulutarvikkeet kotiin viikonlopuksi, jotta etäopiskelu on ensi viikolla mahdollista. Yhdelläkään oppilaalla ei ole todettu koronatartuntaa.

– Tilannetta seurataan koulukohtaisesti. Valmius sulkea on hyvä. Oppilailla on neljännestä luokasta alkaen käytössä chromebookit, joten etätyön mahdollisuus on hyvä, Kohtamäki sanoo.

Koulujen kevätjuhlien järjestämisestä päätetään myöhemmin. Leirikoulut ja kevätretket perutaan. Koulujen liikuntasalien käyttö ilta-aikaan kielletään. Urheiluseuroilta ei peritä vuokria, koska tiloja ei voi käyttää.

– Kaikki ulos liikkumaan, Kohtamäki kehottaa.

Museot ja kirjastot ovat avoinna, mutta niissä ei järjestetä yleisötapahtumia.

Pori peruu kaikki vastaanotot ja edustustilaisuudet, vierailijaryhmiä ei oteta vastaan ja virkamatkat perutaan. Henkilöstö tekee etätöitä, jos vain mahdollista.

Yli kymmenen hengen tilaisuuksia ei pidetä kuin välttämättömissä tapauksissa, joihin lukeutuu muun muassa luottamushenkilötoimielimet kuten kaupunginvaltuusto.

Joukkoliikenteeseen tai Karhu Aeron Helsingin reittilentoihin ei ole toistaiseksi suunniteltu rajoituksia.

Satakunnassa on perjantaiaamuun mennessä todettu seitsemän koronavirustapausta.

Satakunnan Kansa näytti tiedotustilaisuuden suorana. Katso tallenne alta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: